El Consell Comarcal del Berguedà s’ofereix a assumir el 80% del sou de persones en risc d’exclusió

El Consell Comarcal del Berguedà llança una nova convocatòria del projecte EINA, un programa d’ajuts adreçats a les empreses del Berguedà que pretén facilitar la contractació de persones en risc d’exclusió social. El programa té un pressupost límit de 50.000 euros i ofereix el finançament del 80% del Salari Mínim Interprofessional del treballador que es contracti. Les ajudes són per un període de 6 mesos a un any.

És la tercera edició del programa. Una de les empreses que se’n va beneficiar en l’anterior edició és l’eco-botiga i cafeteria El Terròs, de Casserres, que ha acollit la presentació del projecte. La seva propietària, Maria Llorens, va contractar el Rodrigo, un refugiat d’El Salvador, per estalviar-se diners en els primers mesos de vida del negoci. La decisió -va explicar- va ser “un encert”, ja que totes les parts n’han sortit beneficiades: el Rodrigo té feina i l’eco-botiga s’ha consolidat al poble.

Un altre exemple d’èxit del programa és en el Centre Especial de Treball del Taller Coloma. La responsable de recursos humans de l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, Anna Armengou, també ha detallat en roda de premsa que el projecte EINA va permetre a l’entitat berguedana contractar fins a tres persones per al centre de treball. “Sense aquestes bonificacions, ens hagués resultat impossible contractar ningú”, ha dit.

Per la seva banda, la conseller d’Afers Socials, Anna Maria Serra, va destacar que el el programa reverteix positivament a les empreses però també als col·lectius vulnerables. Per exemple, les víctimes d’agressions sexuals, els aturats de llarga durada o les persones de més de 45 anys que s’hagin quedat sense feina es consideren ciutadans amb risc d’exclusió social.

Poden sol·licitar i/o beneficiar-se de les subvencions les empreses, entitats i autònoms amb domicili social, delegació o centre de treball al Berguedà o en les comarques amb major proximitat geogràfica, sempre que es contractin persones en atur i vulnerabilitat social residents al Berguedà.

Amb les actuacions recollides en el projecte EINA, es pretén pal·liar temporalment la situació socioeconòmica de les persones contractades, millorar les seves competències professionals per tenir més possibilitats d’ocupació, desenvolupar projectes d’interès social als municipis i dinamitzar el mercat de treball comarcal, facilitant la reactivació de les empreses.

Per a més informació, fes clic aquí

X