Mor Josep Soria, històric del PSC de Berga i número 9 de la llista pel 26M

Dol al PSC al Berguedà. Aquest diumenge al matí ha mort als 73 anys Josep Soria, fundador de l’Agrupació Socialista del Berguedà i peça fonamental del socialisme a la comarca. Soria no s’ha pogut recuperar d’una operació de cor que es va complicar, l’endemà de les eleccions generals del 28 d’abril.

Fa pocs mesos, Josep Soria va rebre un homenatge pels seus 40 anys ininterromputs de militància activa. L’any 79 va ser el candidat d’una entesa de forces d’esquerres en les primeres eleccions municipals a Berga. Ja aleshores va fundar l’Agrupació Socialista del Berguedà i, des de llavors, ha format part de totes les llistes del PSC a la ciutat.

Aquest matí el PSC de Berga ha presentat la seva llista per a les properes municipals. Soria era el número 9 i, segons el candidat, Abel Garcia, una persona clau per tirar endavant la candidatura: “Sense ell, probablement no seria aquí”. Garcia, visiblement emocionat, ha encoratjat la resta de membres de la llista a “treballar encara més per intentar omplir el buit que deixa el Josep”. I ha conclòs: “Li dedicarem un gran resultat d’aquí dues setmanes”.

X