La CUP explica el “desgavell econòmic” que es va trobar el 2015: “Pagàvem factures dues vegades i locals que ja no eren nostres”

L’Ajuntament de Berga va pagar durant molts anys les mateixes factures dues vegades i el lloguer d’equipaments que ja no eren seus”. L’alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, i els regidors Oriol Camps, Mònica Garcia i Ivan Sànchez van explicar a la ciutadania aquest diumenge el que la CUP es va trobar l’any 2015 quan va entrar a l’Ajuntament i les accions que han impulsat per canviar-ho.

L’acte, a la plaça vella del barri de Santa Eulàlia, va tocar diversos àmbits de l’Ajuntament, però el que va cridar més l’atenció va ser l’econòmic. Venturós va posar d’exemple que l’any 2015 l’Ajuntament encara estava pagant els subministraments de l’antic espai de la Llar Santa Maria de Queralt, al carrer Balmes. El nou centre, a la zona dels Pedregals, es va inaugurar l’any 2009 i l’antic va quedar en desús. A banda, l’alcaldessa de la ciutat va assegurar que l’Ajuntament pagava nombroses factures dues vegades: “No era corrupció, sinó desídia”.

Venturós també va assenyalar que, inicialment, l’elevat deute de l’Ajuntament tallava les ales a l’Ajuntament en molts aspectes. Un d’ells, la contractació de personal. “Amb els anys, l’hem reduït i baixar de la barrera dels 14.000.000 euros ens ha permès poder tornar a suplir les baixes de personal que tenim i donar musculatura a l’Ajuntament”, va recalcar. Com a exemple, l’alcaldessa va explicar que l’any 2015 l’àrea de territori tenia 3 persones; ara està formada per 9 amb una futura incorporació a la vista.

El regidor d’Urbanisme, Oriol Camps, va fer una extensa explicació dels principals problemes que s’ha trobat a l’àrea. Un d’ells ha estat el clavegueram a celobert de la Rasa dels Molins. L’actual alcalde accidental va explicar que el projecte està enllestit i s’ha desencallat, però té altres accions per davant i no serà fins la propera tardor que començaran les obres.

cup-balanç-acte-berga-2

Prometen piscines noves

El regidor d’Esports, Ivan Sànchez, va aprofundir en el mal estat de les piscines municipals. “En 40 anys només s’ha invertit en pintura”, va lamentar. Per a aquest estiu, està prevista una obra menor a la piscina de la segona planta del recinte, però Sànchez va ser molt clar: “Calen unes piscines noves, adequades a l’època actual“. Per fer-les, va dir, la Diputació va fer un estudi que ja és sobre la taula i és a l’agenda de la CUP en cas d’aconseguir la revàlida.

L’altra gran pregunta en matèria esportiva va ser sobre les goteres del pavelló poliesportiu. En aquest sentit, Sànchez va assegurar que en els propers mesos s’hi instal·larà una coberta de deck, formada per aïllaments rígids i una capa impermeable. El regidor va assenyalar que l’edifici del pavelló va presentar deficiències pràcticament des que el van inaugurar, l’any 1998. “Tenia una garantia de 10 anys on l’Ajuntament hauria pogut reclamar reparacions, però ara ja anàvem tard”, va dir.

Una reserva abandonada

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Mònica Garcia, va posar de manifest les deficiències de la reserva del Museu Comarcal: “Estava en un estat de deixadesa total”. De fet, la pròpia regidora va confessar que el consistori va rebre una inspecció que gairebé li fa perdre el registre. Amb tot, s’hi ha posat ordre i s’ha buscat sortida a les peces que hi havia. En aquesta línia, s’ha impulsat ‘La peça del mes’, dins el projecte ‘Àgora cultural’, que pretén donar visibilitat a les peces que havien quedat al fons de la reserva.

Per tot plegat, la CUP va aprofitar el seu segon acte de la campanya electoral per reivindicar la seva tasca en la primera experiència en el govern municipal. I l’alcaldessa va concloure que, després d’uns primers anys de “feina menys visible”, ara l’Ajuntament pot començar a respirar: “És una tasca que l’havia de fer algú i ens ha tocat a nosaltres”. I per això, Venturós demana el vot: “Mereixem gaudir de quatre anys més per anar més enllà de la feina menys visible”.

cup-balanç-acte-berga-1

X