El departament d’Educació comunica a l’Escola de Sant Joan que es queda un any més amb una sola línia de P-3

L’Escola de Sant Joan seguirà tenint una sola línia de P-3 de cara al curs 2019-2020. El Departament d’Educació de la Generalitat ha comunicat al centre que no li donarà dues línies per al proper curs, malgrat que la preinscripció supera els 25 alumnes de ràtio per aula: s’han preinscrit 28 famílies. Són 9 més que l’any passat, quan l’escola va perdre per primer cop la segona línia.

En un comunicat, l’escola recalca que com a mínim tres famílies no podran escolaritzar els seus fills a l’escola triada en primera opció. A més, l’escola quedar al límit de la seva capacitat amb 25 alumnes de P3, de manera que, si arriben noves famílies a la ciutat i volen escolaritzar el seu fill a Sant Joan, no podran fer-ho.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va ser a Berga a principis de maig per visitar les instal·lacions del nou institut Serra de Noet. A banda, el conseller va aprofitar la jornada a la ciutat per adreçar-se a l’Escola de Sant Joan. En la trobada, va dir al centre que el departament no tenia la intenció de donar una segona línia a P-3. Amb tot, el personal del centre va aconseguir que Bargalló es comprometés a sospesar la situació.

El centre confiava que la Generalitat recapacités. “En altres casos, amb aquests números s’han desdoblat línies”, asseguren en un comunicat. Mestres i famílies expliquen que han fet “un esforç per cobrir les retallades”, ja que -a banda de la línia de P3- el curs passat l’Escola de Sant Joan també va perdre un mestre i mig de plantilla i la plaça de Tècnica d’Educació Infantil. La decisió sembla que és ferma, però el centre reitera que no es quedarà de braços plegats i insistirà fins que no hi hagi alternativa.

X