Especial

Les nostres propostes per canviar Berga

Les nostres propostes per canviar Berga
Berga en Comú et desgrana totes les propostes per fer de Berga una ciutat millor. Perquè això va de Berga!

1. SERVEIS MUNICIPALS
· Si finalment el Catsalut, crea l’empresa pública per gestionar el nostre Hospital, nosaltres encetarem la via administrativa perquè la gestió de la Residència, passi a l’empresa municipal. També vetllarem perquè el càtering i la neteja d’hospital i residència es puguin re-municipalitzar.
· Re-municipalització del servei de l’aigua, perquè l’aigua és un bé comú i essencial per a tots i totes.

2. BARRIS
. Iniciarem els tràmits necessaris per fer realitat el museu de la Patum en edificis municipals dins de la plaça Sant Pere (edifici Ateneu + edifici Escacs).
· Mercat Municipal: fer un pàrquing municipal que doni aparcament a tot el carrer major, com a mesura complementària per activar aquest eix comercial.
· Cedir més espai dins de l’hotel d’entitats a l’AAVV Santa Eulàlia.
· Donar nou ús al Telecentre, reorganitzant l’espai per encabir una entitat per a joves on poderdonar sortida a les seves idees i com a espai d’esbarjo.
· Pla d’actuació específic anual en tots els barris. Tant d’asfaltat, com accessibilitat i reparació de voreres, dedicant una partida anual d’entre 100 i 150 mil euros.
· Construcció de la pista coberta a Sta. Eulàlia, prèvia consulta popular amb els veïns i veïnes.
· Rehabilitació del Parc del Lledó: Il·luminació, Vigilància, Manteniment. Estudi d’usos. Buscarem solucions per tal que esdevingui un pol cultural, juntament amb Sant Francesc.

3. SALUT I ESPORTS

Vetllar constantment pel nostre hospital, el gestioni qui el gestioni.
Reaprofitament de la part nova de l’hospital.
· Acabar de desenvolupar Berga ciutat cardioprotegida. Nosaltres si ho farem, complirem el nostre programa, és el nostre compromís amb tots i totes vosaltres.
· Crearem la figura d’un tècnic en salut local. Elaboració del Pla de Salut local (coordinació amb Primària, Hospital, entitats veïnals i associacions).
· Treballarem de costat amb la Taula Esportiva de la Ciutat de Berga (integrada per 10 clubs). Aquestes entitats organitzen més de 40 activitats anuals a la nostra Ciutat, per tant buscarem recursos per les següents actuacions en els pròxims 4 anys.

4. PROMOCIÓ ECONÒMICA I LLEURE
· Berga ciutat senderista. Millorar senyalització, cura, promoció i educació dels camins. Per a Berguedans i turistes.
· Reclamar a la Generalitat el finançament que li correspon a La Patum.
· Reducció de l’IAE per a empreses i autònoms: estudiar que la tarifació de l’Impost d’Activitats Econòmiques es faci per activitat i no per metres.
· Adequació d’un espai

5. EDUCACIÓ
· Promourem l’increment de professionals en atenció a la diversitat.
· Crear un projecte municipal de coordinació educativa amb els diferents centres educatius de la ciutat.
· Fer les gestions oportunes per portar a la ciutat graus mitjans i superiors en noves tecnologies, sostenibilitat, energies renovables i medi ambient Buscaríem la millor ubicació dintre d’algun dels edificis municipals en desús.

Aquest 26-M, Vota Berga en Comú.

Article patrocinat eleccions 2019

Estic amb tu

Comentaris