Berga, Política

El PSC vol traslladar la biblioteca de Berga a Sant Francesc i posar sostre a la pista de Santa Eulàlia

El PSC vol traslladar la biblioteca de Berga a Sant Francesc i posar sostre a la pista de Santa Eulàlia
El candidat, Abel Garcia, entre dos dels membres de la llista, Marc Ortega i Joan Josep Guillén. MARC CANTURRI

El Partit Socialista de Berga (PSC Berga) pretén traslladar les instal·lacions de la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet a l’espai del convent de Sant Francesc. Els socialistes creuen que Sant Francesc ha de consolidar-se com “un pol cultural” i tenen la intenció de crear-hi “l’Anella Cultural de Berga”, que ajunti en pocs metres l’Escola de Música, el teatre i la biblioteca.

El candidat a l’alcaldia de Berga, Abel Garcia, ho ha explicat aquest dimecres a la tarda en una roda de premsa que ha servit per presentar el programa electoral socialista. El partit ha elaborat un programa en petit format que serà bustiat per tota la ciutat. A banda, ha fet una llista de 20 compromisos amb els diferents barris i zones.

Una altra de les propostes que prenen protagonisme en el projecte socialista és convertir la pista de Santa Eulàlia en semicoberta. A banda, segons detallen, hi incorporaran porteries de futbol noves i hi posaran sostre, per tal de cobrir la necessitat del barri de comptar amb una sala polivalent coberta que pugui acollir actes de tota mena.

Entre d’altres pilars del programa, destaca l’eix de la participació. En aquest sentit, aposten per crear consells sectorials -amb representació d’entitats i col·lectius locals-, consells de barris –amb representats veïnals i el regidor corresponent- o el consell de ciutat -que “actuarà com a gran òrgan consultiu i de decisió a la ciutat”.

L’alcaldable, Abel Garcia, que és l’actual vicepresident del Consell Comarcal, també ha reivindicat que la ciutat ha de liderar o, com a mínim, participar en projectes que surtin de les fronteres municipals. Entre aquests, ha parlat de la dinamització del polígon d’Olvan o bé el creixement de l’Estació de Trail del Berguedà que ha impulsat ell mateix des del Consell Comarcal. De fet, en aquest darrer aspecte, el programa contempla que Berga acabi formant part d’aquest equipament.

Altres temes importants que destaquen del programa socialista és la voluntat d’estudiar possibilitats de convertir els principals eixos comercials de la ciutat en carrers de vianants per, així, fomentar més unió entre ells. És a dir, prohibir la circulació de vehicles en zones com el carrer Major o el carrer del Roser. Amb tot, Garcia ha recalcat que aquesta idea és força embrionària i “s’ha d’estudiar amb deteniment”.

El PSC de Berga es va presentar diumenge passat en un acte que va quedar marcat per la mort sobtada d’un històric del partit a la ciutat i número 9 de la llista, Josep Soria. Aquest dimecres la formació ha presentat el programa als mitjans i el seu alcaldable, Abel Garcia, participarà en diversos debats en els propers dies, juntament amb els altres candidats.

26M Abel Garcia Ajuntament de Berga Eleccions eleccions a Berga Eleccions municipals Programa electoral PSC de Berga

Estic amb tu

Comentaris