Esquerra es presenta a Berga com “l’alternativa per millorar el que hem vist fins ara” i prioritza el barri vell

Acte central de campanya electoral d’Esquerra Republicana de Berga. L’alcaldable, Ramon Camps, ha presentat en públic per primera vegada les línies fonamentals del seu programa. Dilluns ja ho va fer davant els mitjans de comunicació però la d’avui ha estat la seva primera intervenció directa davant la ciutadania. Camps ha estat acompanyat per l’alcaldessa de Montclar, Raquel Sala, el regidor i alcaldable per Vilada, Quim Espelt, i el candidat a les eleccions europees Jordi Bacardit.

Camps ha tancat l’acte amb una exposició d’arguments que ha esgarrapat l’ovació de la setantena de persones que s’han reunit a la plaça Viladomat, sota la primera carpa del Vall. El candidat republicà ha assegurat que “la CUP ha fet coses però no ha estat suficient” i considera que Esquerra “és l’alternativa per millorar el que hem vist fins ara”. Per exemple, Camps ha recalcat que “reduir el deute era una obligació bancària i s’hauria fet igualment” i creu que a la CUP li ha faltat marcar-se “més objectius a llarg termini”.

L’alcaldable ha destacat el paper del govern de Berga en aquest últim mandat per fer possible el traspàs de la gestió de l’hospital a la Generalitat. Amb tot, Ramon Camps també ha tret pit del paper d’ERC: “Fa temps que sabíem que la ciutadania volia això però teníem un problema: que la Generalitat no tenia la predisposició que aquesta vegada sí que ha tingut la conselleria de Salut, a mans d’Esquerra Republicana”.

Tal com ja va informar a principis de setmana l’Aquí Berguedà, el programa d’Esquerra es divideix en quatre grans eixos que avui Camps ha tornat a explicar: l’atenció a les persones, la sostenibilitat, la cultura i la transparència i participació ciutadana. En aquest darrer aspecte, l’alcaldable republicà ha reiterat que una de les primeres accions serà obrir un procés participatiu per fer un Pla Estratègic per al barri vell. “És una prioritat i, després, en vindran d’altres. Ens servirà per obrir la llauna per després seguir desplegant projectes”.

Pel que fa als altres ponents, Quim Espelt ha reivindicat la tasca que s’ha aconseguit en els darrers anys tocant portes com la de la Diputació de Barcelona. L’alcaldessa de Montclar, Raquel Sala -que revalidarà el càrrec perquè encapçala l’única llista presentada-, ha exalçat la condició de Berga de punt d’unió comarcal: “Tota la gent dels petits pobles venim a parar a Berga en algun moment de la setmana”. Per tot plegat, Sala ha demanat al futur alcalde de Berga que “pensi en Berga però també en els municipis que l’envolten”, i ha conclòs que Ramon Camps segur que ho farà. Finalment, Jordi Barcardit, candidat a les europees ha demanat “el vot per Esquerra Republicana a Berga i a tot arreu per agrair a Oriol Junqueras el sacrifici que està fent per tot el país”.

X