Ara toca futur

Les eleccions municipals són transcendentals perquè afecten al primer graó de la política. No van de partits o sigles, sinó de projectes de ciutat. Els electors dipositen la seva confiança amb un veí perquè impulsi polítiques des de l’Ajuntament que incidiran de manera directa el seu dia a dia, i per això la responsabilitat és immensa.

Amb aquest convenciment, a Junts per Berga ens hem reunit amb desenes de sectors i entitats de la ciutat. Perquè un projecte amb i de futur només es pot construir sumant tothom i sense excloure ningú. Escoltant, debatent i proposant. Fruit d’aquestes trobades, hem dissenyat un projecte engrescador, realista, ambiciós. Apostem per una ciutat verda, de qualitat, amb els carrers arreglats, nets i endreçats. Volem sentir-nos orgullosos de les nostres places, jardins i parcs, i no haver de constatar cada dia l’estat de deixadesa de la ciutat. Hi posarem remei des del primer dia amb un pla de gestió i manteniment de la via pública.

Volem una ciutat on els joves tinguin oportunitats i on es pugui viure tota la vida. Hem d’aconseguir retenir talent i impulsar la seva capacitat d’emprenedoria. Molts joves volen viure a Berga, però no poden per l’oferta acadèmica o laboral. Ho hem de revertir i permetre que es quedin, si així ho volen. En aquest sentit, impulsarem un Centre d’empreses que contribueixi a l’emprenedoria de joves i no tant joves, i a  treballar per obtenir els Graus superiors de formació professional enllaçats amb els Graus mitjans que ja s’estan cursant actualment, posant especial atenció en la Formació professional dual. Berga no pot donar l’esquena als seus joves i renunciar a ser una ciutat viva i en creixement.

Votar Junts per Berga també significa posar les persones al centre: vetllarem per un bon funcionament de l’Hospital fins que no es faci efectiu el traspàs, treballant per reduir les llistes d’espera de proves mèdiques o segones visites, i garantint que no es repeteixin situacions tan lamentables com l’avaria del TAC. Una altra de les primeres mesures que promourem els primers dies de govern és un telèfon d’atenció específic per a gent gran per facilitar-los la realització de tràmits amb l’Ajuntament, perquè tenim clar que la nostra funció és la de facilitar la vida als nostres veïns i veïnes.

Votar Junts per Berga a les properes eleccions també significa votar per l’ètica, la transparència i l’eficiència: adoptarem un Codi de conducta de bones pràctiques pels membres de la corporació i impulsarem l’ús de les noves tecnologies per agilitzar els tràmits dels ciutadans, tan amb la millora de la gestió dels processos interns com en la millorar de l’administració electrònica. Votar Junts per Berga a les properes eleccions significa implementar una fiscalitat verda revisant l’Impost de Vehicles de Tracció Mècanica per beneficiar els vehicles menys contaminants, significa promocionar les instal·lacions d’autoproducció energètica, significa treballar per incloure la Serra de Queralt dins la xarxa d’espais naturals d’alt valor paisatgístic, ecològic i natural de la Diputació de Barcelona. També significa treballar per aconseguir el cent per cent de consum d’energies renovables en els edificis públics. I per acabar, votar Junts per Berga a les properes eleccions significa votar per una regidoria de projectes estratègics que pugui focalitzar-se en definir, d’acord amb la resta de partits, cap on ha d’anar el futur de la ciutat. La gestió del dia a dia no ens pot ofegar ni paralitzar. No podem seguir caminant sense saber on anem. Cal posar les llums llargues i actuar en conseqüència. No fer res i improvisar surt molt clar.

Som conscients que se’ns vol identificar amb el passat quan realment som futur. Hem construit un equip que mira al futur, des de la suma, però també des de la diferència i des de la no militància. O més ben dit, des de la militància a Berga. Hem construït una llista que és l’única encapçalada per algú que mai ha militat a cap partit i amb una forta presència d’independents que reforcen la idea d’espai renovat i transversal. Hem aconseguit una candidatura de ciutat en la que tots ens podem sentir identificats i que recull les demandes de la ciutadania perquè els partits polítics siguin estructures cada vegada més permeables, i cada vegada més capaços de vehicular la participació ciutadana en la política a tots nivells.  Hem construït una llista de persones d’edats diverses, que provenen tant de l’àmbit públic, com de l’àmbit privat i que tenen perfils molt concrets, a punt per governar si obtenim la confiança de la gent. Persones que han demostrat la seva vàlua en els seus àmbits de treball. Nosaltres no només som nosaltres. Nosaltres volem ser el govern de tothom i per tothom.

Aquest diumenge, anem a les urnes amb dues paperetes: la de Junts per Catalunya per a les eleccions europees, amb el president Puigdemont al capdavant, i la de Junts per Berga per a les municipals. Perquè ho hem de dir clar: votar Junts per Berga és l’únic que significa votar canvi. Som l’única alternativa real a l’actual equip de govern. Per això us demano el vot. Volem un govern fort i capaç per començar un temps d’acció per la ciutat. Volem tornar a sentir-nos orgullosos de la nostra ciutat. Votar Junts per Berga vol dir votar un equip preparat, cohesionat i eficient. Votar projecte, feina i il·lusió. Votar compromís i honestedat. Votar Junts per Berga, en definitiva, és votar futur.

X