Suspès el porta a porta en els carrers del centre de Berga per Patum

Canvis al porta a pota per Patum. Del 19 al 23 de juny, la recollida porta a porta no es realitzarà als carrers del centre Berga. Per contrarestar-ho, es col·locaren illes de contenidors de manera provisional. Els veïns dels carrers on hi ha els principals actes de Corpus i rodalies no podran baixar al lloc habitual ni els cubells ni les bosses d’escombraries durant els cinc dies que dura la festa.

En concret, la recollida d’orgànica i envasos prevista per dijous 20 i diumenge 23, segons el calendari del porta a porta, no es realitzarà. Els punts afectats per aquests canvis són el barri vell, el passeig de la Indústria i carrers que hi toquen, la Ronda Moreta i el carrer Gran Via des del carrer Maixerí (per darrere La General) fins a l’avinguda del Canal Industrial.

patum2019-porta-a-porta-berga

Per tal que els veïns puguin llançar la brossa, el Consell Comarcal habilitarà una vintena d’illes de contenidors, repartides per tota la ciutat. En una desena d’aquests punts, hi haurà contenidors amb 4 fraccions: resta, orgànica, envasos i paper/cartró. En l’altra meitat, només hi haurà contenidors de resta i orgànica. Els contenidors de vidre seguiran en els punts habituals.

Una altra mesura és que es traslladarà la recollida de la fracció de resta del dimecres 19 al dilluns 17 a tota la ciutat. Per tant, dimecres de Patum -dia en què habitualment es recull la resta, a Berga- no hi haurà recollida porta a porta a cap punt de la ciutat.

Passada la festa, dilluns 24, els contenidors es retiraran i el calendari del porta a porta tornarà a la normalitat.

Nova ubicació de l’Oficina d’atenció al públic

Durant el mes de juny, l’Oficina d’atenció al públic es traslladarà dels baixos de l’ajuntament al Telecentre (C/ Sardana, 24). La ciutadania es pot dirigir a l’oficina del carrer Sardana per resoldre incidències o anar a recollir bosses. Els horaris continuen sent els mateixos que fins ara: dilluns i divendres de 10 a 1 i dimecres de 4 a 7 de la tarda.

El Consell Comarcal fa dies que ha incrementat el personal de l’oficina, de manera que s’han resolt les cues i temps d’espera que hi havia hagut setmanes enrere. També s’ha ampliat la dotació d’entrega de paquets de bosses d’orgànica.

Durant la setmana de Patum, l’oficina obrirà tots els dies i horaris habituals.

X