La Generalitat manté la decisió de deixar l’Escola de Sant Joan amb una sola línia per al curs vinent

El tancament de la segona línia de P-3 de l’Escola de Sant Joan per a aquest curs és inevitable. El departament d’Ensenyament té la decisió presa i així ho ha confirmat als quatre alcaldables que han obtingut representació a l’Ajuntament (Montse Venturós, Jordi Sabata, Ramon Camps i Abel Garcia) en una reunió per abordar el problema.

El director general de Centres Públics, Josep González Cambray, ha reconegut en nom del departament que hi ha hagut una infradotació a l’escola pública de Berga per part de la Generalitat, però no n’han detallat els motius, segons ha explicat l’alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós. “Fa molts anys que els projectes per a les escoles públiques els ha de desenvolupar únicament l’Ajuntament, i això ha de canviar”, ha constatat Venturós.

Per aquest motiu, el departament ha agafat el compromís de redactar un conveni que fixi les accions es faran als centres públics de Berga en aquesta legislatura i quines inversions preveu destinar-hi. Tot plegat s’haurà de negociar amb l’Ajuntament: Ensenyament redactarà la primera proposta i encetarà el diàleg amb el consistori amb l’objectiu d’aprovar el conveni abans de l’inici del proper curs.

A més, el departament d’Ensenyament s’ha compromès a tornar a ofertar dues línies de P-3 per al curs 2020-2021.

Famílies, mestres i alumnes fa dues setmanes que es tanquen cada nit al centre per reclamar que se’ls escolti i que la política d’inversió a l’escola pública millori. La tancada va acabar dilluns “per respectar els dies de reunió entre Ajuntament i Generalitat” i, en principi, queda aturada fins a comprovar el conveni que se signarà. Aquesta tarda han convocat una reunió a ¾ de 5 de la tarda per valorar els temes tractats i els acords presos en la reunió d’ahir entre alcaldables i departament.

X