Els Castellers de Berga estrenen el 4 de 7 amb agulla i el 5 de 7 a la Diada dels Quatre Fuets

Diada de nivell a la plaça de Sant Pere diumenge dels Quatre Fuets. Els Castellers de Berga van rebre els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró i van protagonitzar una diada de molt de nivell i amb alguna caiguda sorprenent. Els berguedans van descarregar el primer 4 de 7 de la temporada en primera ronda i un 3 de 7 amb agulla en tercera. A la segona ronda, van provar el primer 5 de 7 de la temporada però el castell va fer llenya sorprenentment quan els quarts de la part de la torre es col·locaven. És una caiguda molt poc habitual, ja que una faixa que es va desfer va fer caure la construcció. No hi va haver mals majors i la colla va descarregar el castell minuts després.

Amb l’intent de 5 de 7 de la Diada dels Quatre Fuets, els Castellers de Berga trenquen una ratxa de gairebé 2 anys sense caure. L’última caiguda va ser un 2 de 7 carregat a la Plaça Porxada de Bagà, el 9 de juliol de 2017. En aquest període de 2 anys, els berguedans han descarregat diverses vegades els seus castells límit (2d7, 4d8) i la caiguda ha arribat inesperadament en la carregada del 5 de 7.

La caiguda dels berguedans no va ser l’única de la diada. Els Minyons van patir-ne una altra quan intentaven descarregar el 4 de 9 amb folre. Amb tot, la colla egarenca van protagonitzar una gran diada, descarregant el 3 de 9 amb folre i la torre de 8 amb folre. A banda, van tancar l’actuació descarregant un pilar de 7 amb folre.

Els Capgrossos de Mataró van descarregar el 4 i el 3 de 8, així com també el 7 de 7.

Bateig a la Cerdanya

Els berguedans aturen assajos i actuacions durant la Patum però seran al bateig de la nova Colla Castellera de Cerdanya, el dissabte 29 de juny, a Alp. Els Castellers de Berga es convertiran en padrins per primera vegada.