PeuSA MAig 2020

General

L’ANC i Òmnium pressionen per fer fora el PSC del govern del Consell Comarcal del Berguedà

L’ANC i Òmnium pressionen per fer fora el PSC del govern del Consell Comarcal del Berguedà
Abel Garcia (PSC) en un ple del mandat passat. MARC CANTURRI

Reunió d’urgència entre les entitats sobiranistes del Berguedà i els partits independentistes amb representació al Consell Comarcal. L’ANC i Òmnium van convocar Junts per Catalunya, ERC, la CUP i l’Assemblea d’Electors del Berguedà aquest dilluns al vespre per intentar forçar un pacte de govern sense el PSC.

Les entitats sobiranistes van reiterar la seva “voluntat ferma i inequívoca d’evitar, de totes les maneres possibles, que un partit espanyolista del 155, com és el PSC, pugui entrar en el govern de la primera institució comarcal”. A la reunió les entitats van detectar que “el principal problema és la poca predisposició d’entesa entre ERC i Junts per Catalunya”. Un pacte entre tots dos formaria una majoria àmplia de 13 consellers de 19, però tots dos partits han recalcat que la seva intenció és presidir la institució.

A la trobada amb l’ANC i Òmnium, els partits van confirmar que s’havien format dos blocs “per la diferència programàtica”: Junts per Catalunya i PSC, i ERC i la CUP. Davant aquest escenari, i tal com ha explicat l’Aquí Berguedà, la clau de govern ha anat a parar a les agrupacions d’electors, que ja s’han posicionat i preveuen donar suport al bloc de Junts per Catalunya i el PSC.

Però l’ANC i Òmnium creuen que encara hi ha marge de maniobra. El ple d’investidura serà divendres a les 12 del migdia i, si no hi ha sorpreses, servirà per investir un presidents de Junts per Catalunya que governarà aliat amb el socialista Abel Garcia i dos independents. Amb tot, les entitats no perden l’esperança i recalquen que aquesta setmana és clau: “ja no hi ha més marge de confiança i les decisions que es prenguin aquesta setmana marcaran la credibilitat dels partits independentistes i la voluntat de portar a terme el mandat inequívoc de l’1 d’octubre”.

Comentaris