Gósol reviurà el seu passat medieval i càtar durant l’últim cap de setmana de juliol

La Plaça Major del poble de Gósol acollirà per sisena vegada el Festival Càtar del Pirineu i per dotzena vegada, la Fira d’artesania, tal com han explicat el president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Josep Lara, aquest matí en roda de premsa. Els oficis medievals i els remeis càtars seran l’eix que definirà la temàtica del cap de setmana, però també es procurarà contextualitzar històrica i culturalment la festa.

Es donarà visibilitat, per exemple, a oficis com el de cisteller, el de ceramista o el de forcaire, i s’oferiran tallers relacionats amb les costums càtars per a la creació d’ungüents naturals, i tallers infantils. A la programació també hi haurà espai pels concerts, les xerrades culturals i les visites guiades. A banda d’això, es celebrarà la tradicional pujada de torxes col·lectiva fins al castell de Gósol, encapçalada pels padrins i el pregoner de la festa.

El Festival Càtar del Pirineu Català, que es desplega al llarg de 9 municipis del Berguedà, l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Pallars Sobirà, celebra, enguany, la XXIVa edició. Gairebé un centenar d’activitats en fonamenten la programació que dura tot l’estiu i que ha estat impulsada des de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, l’Àrea de Turisme comarcal i l’Oficina de gestió del Camí dels Bons Homes, amb la col·laboració dels municipis implicats i les seves entitats.

X