La Generalitat enllesteix els treballs per posar en marxa el telecadira que unirà Coll de Pal amb l’estació de La Molina

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha enllestit, recentment, les obres que durant tres setmanes han anat lligades a l’obertura d’una rasa d’uns 800 metres cúbics. Segons el director de l’estació de La Molina, l’actuació estava prevista i era imprescindible per garantir ‘la recepció’ del telecadira de Coll de Pal. La intenció és que durant la temporada 2019-20, el Telecadira, pel qual s’ha fet una inversió de 1.060.000€, ja estigui en funcionament.

Les obres van haver-se d’aturar el 2011 degut a la crisi econòmica. Fa poc més d’un any, però, FGC va adjudicar novament els treballs, xocant amb l’oposició de la plataforma ‘Salvem Coll de Pal’, que ha denunciat el projecte davant de la Comissió Europea per l’incompliment de dues directives d’Avaluació d’Impacte Ambiental. Al·leguen que s’està actuant a la zona fraccionant els projectes i, per tant, s’estan realitzant estudis d’impacte ambiental individuals en comptes de contemplar el dany global que pot patir la zona.

‘Salvem Coll de Pal’ defensa el paratge natural actual i denuncia les conseqüències socials i econòmiques del nou accés a La Molina, així com els impactes ambientals associats a la tranformació urbanística de l’espai, que compta, també, amb la construcció d’un nou aparcament per a 174 vehicles.

En aquest sentit, el director de l’estació de La Molina, explica que la intenció és replantar a la zona on s’ha fet la rasa. També ha recordat que el projecte compta amb una comissió de seguiment medi ambiental formada pels membres dels ajuntaments afectats, l’estació d’esquí, el parc natural, la Diputació de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. A banda d’això, apunta que el telecadira no suposarà un increment del domini esquiable, sinó que la intenció és que els esquiadors debutants puguin accedir a pistes fins ara limitades per als experts.