La Font del Bou de Queralt no es reubicarà fins l’any que ve

La Font del Bou de Queralt no reapareixerà fins el 2020 com a mínim. El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Berga, Aleix Serra, ha reconegut al ple de setembre que “hi ha altres prioritats” per davant de la restitució de la font, que ja fa més d’un any que ha passat a ser un forat al mig d’una paret de roca.

La regidora Dolors Rial (Junts per Berga) ha aprofitat l’apartat de precs i preguntes per demanar sobre l’estat de la qüestió. Tal com ja va informar l’Aquí Berguedà fa uns dies, el govern de la CUP té la intenció de reubicar-la, ja que un estudi de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya desaconsella totalment que es recol·loqui a la zona on fins l’estiu del 2018 havia estat. Els geòlegs apunten que hi ha un alt risc de despreniments i, per tant, és perillós mantenir-hi la font i atraure-hi persones.

El juny del 2018 una esllavissada va malmetre el cap del bou de la font i l’Ajuntament el va enviar al taller per reparar-lo. El consistori ha aprofitat la reparació per encomanar un estudi a l’Institut Geològic i Cartogràfic de Catalunya sobre l’estabilitat de la zona, i el resultat de l’informe ha endarrerit la tornada a la normalitat.

El regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, ja va explicar a l’Aquí Berguedà que el bou està reparat i que ara només queda escollir en quin punt s’instal·la i fer-hi arribar l’aigua. Una possibilitat és a la zona de descans, amb taules de pedra, que hi ha a pocs metres de l’antiga font, a l’altra banda del camí.

X