La Policia de Berga ven escuts per contribuir a la construcció de l’hospital d’oncologia infantil més gran d’Europa

Nova iniciativa en la lluita contra el càncer al Berguedà. La Policia Local de Berga ven des de fa setmanes uns escuts de roba, que es poden estampar en qualsevol tela, a canvi d’un donatiu solidari de 4 euros. Els beneficis de la venda aniran a parar íntegrament al nou hospital oncològic de Sant Joan de Déu, el SJD Pediatric Cancer Center, que serà el centre d’oncologia infantil més gran d’Europa i costarà uns 30 milions d’euros.

La Policia Local de Berga s’ha sumat a la campanya ‘Escuts solidaris’, que impulsen els cossos de seguretat municipal d’arreu de Catalunya. La iniciativa va néixer arran de la participació dels caps de les comissaries de Caldes de Malavella, Sant Celoni i Hostalric en un calendari solidari. Aquesta activitat va fer que se’ls acudís l’acció de personalitzar l’escut del cos i crear-ne un d’especial amb el lema #pelsvalents, que és el que utilitza l’Hospital Sant Joan de Déu i la Fundació FC Barcelona per finançar el nou centre mèdic.

A Berga, la Policia Local ha posat a disposició dels veïns i veïnes mig miler d’escuts solidaris. Les insígnies contenen el logotip municipal juntament amb el lema #pelsvalents, i estan brodats amb fil daurat sobre fons negre. Per què daurat? Doncs perquè és el color que s’identifica amb el càncer infantil. La part posterior dels escuts incorpora un tipus d’adhesiu tèrmic que permet incrustar-lo en qualsevol peça de roba utilitzant una planxa.

Els escuts es podran adquirir a la comissaria de la Policia Local (Pl. Dr. Saló) i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Berga (Pl. Sant Pere, 1) al preu de 4€. Tanmateix, qualsevol entitat o establiment que vulgui col·laborar en la campanya i convertir-se en un dels punts de distribució dels escuts, pot posar-se en contacte amb la Policia Local, a través del telèfon 93 821 04 27.

20190905_111920

El SJD Pediatric Cancer Center Barcelona

El SJD Pediatric Cancer Center Barcelona és un centre que tindrà capacitat per atendre 400 pacients l’any, un 30% més dels que el Servei d’Oncologia de Sant Joan de Déu atén en l’actualitat (215 casos nous cada any i 70 casos de recaigudes o segona opinió) i incorporarà els darrers avenços en la lluita contra el càncer.

Les seves instal·lacions ocuparan una superfície total de 8.345 metres quadrats en un edifici de quatre plantes situat al costat de L’Hospital Sant Joan de Déu i connectat amb l’edifici principal mitjançant una passarel·la. El centre disposarà de 38 habitacions, 8 càmeres per al transplantament de progenitors hematopoètics,  24 boxs a l’hospital de dia, 18 despatxos per a consultes externes, radiofarmàcia, laboratori i altres serveis no assistencials.

X