El Berguedà forma empresaris per combatre l’estigma en salut mental en el mercat laboral

Continua la lluita contra l’estigma en salut mental al Berguedà. Aquest dimecres diversos empresaris de la comarca han començat un cicle de formacions que pretenen millorar el comportament de les empreses a l’hora de contractar persones que pateixin o hagin patit algun problema relacionat amb la salut mental. La iniciativa neix de l’Associació Obertament i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i compta amb el suport dels diferents col·lectius berguedans implicats en la lluita contra l’estigma.

Aquest dimecres, en la primera formació, l’escenari ha estat el Museu de la Colònia Vidal. Hi ha participat més d’una vintena de representants d’empreses i institucions públiques. Josep Maria Canyelles, de l’empresa Respon.cat, ha iniciat la jornada amb una xerrada sobre la responsabilitat de les empreses davant els seus treballadors. Després, Joan Maria Sala, gerent de Delícies del Berguedà, ha relatat la seva experiència, que s’explica àmpliament al número de setembre de la revista Aquí.

formacio-empreses-salut-mental-1

La segona formació, titulada “ProductivaMent. Bones Pràctiques en Inserció Laboral”, es portarà a terme el 26 de setembre al Restaurant la Cabana de Berga. Consistirà en una dinàmica gamificada i una presentació de l’experiència de l’Associació Afaus de Guadalajara a l’Hotel Infante, que funciona íntegrament amb treballadors amb trastorns de salut mental.

L’última sessió, que porta el nom de “LaboralMent. Treball saludable, benefici empresarial”, es realitzarà a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga el 17 d’octubre, amb la participació de SAMBUCUS. Es tracta d’una Cooperativa agro-gastronòmica social de Manlleu que gestiona el producte en tots els punts de la cadena de valor, des del cultiu ecològic fins a la cuina de qualitat. Aquesta sessió finalitzarà amb la visita a les instal·lacions del Grup Horitzó del Berguedà.

X