Arriba a Berga EnFemme, el documental que trenca el silenci: “M’agrada vestir-me de dona”

Si el Pere va trobar i exterioritzar la Patricia que sempre ha portat dins va ser, en gran part, gràcies a la història que destapa el documental EnFemme. El maig passat la Patricia Vianor va convertir-se en la primera candidata transgènere del Berguedà: era la número 9 de la llista del PSC a Bagà. Anys enrere, ja s’hi havia presentat i fins i tot havia governat, però sempre com el Pere.

Ara, el documental que trenca el silenci de la Patricia i de tot un col·lectiu arriba finalment a Berga. La directora del film, Alba Barbé i Serra, va ser testimoni del viatge de desenes de persones que van trobar un refugi al bell mig de Barcelona i que, amb els mesos, van ser capaces d’alliberar la identitat de gènere que tota la vida havien portat dins: “M’agrada vestir-me de dona”. Entre aquest col·lectiu hi ha la Patricia, que és una de les protagonistes del documental i, de fet, l’artífex principal de la projecció a Berga.

El documental es podrà veure al Teatre Patronat el divendres 27 de setembre, a les 20h. En acabar la projecció, hi haurà un col·loqui amb la directora, Alba Barbé Serra, i diferents protagonistes, entre les quals la berguedana Patricia Vianor.

X