L’hotel El Jou passarà a ser una casa de colònies a finals de març del 2020

El Jou passarà a ser una casa de colònies a partir del 30 de març del 2020. Tal com ha avançat Nació Berguedà i ha confirmat en les darreres hores a les xarxes socials Eix Estels, l’empresa que l’ha adquirit, l’hotel-restaurant de Guardiola de Berguedà patirà una transformació important en els propers mesos.

La idea dels nous propietaris és reconvertir l’equipament en un allotjament per a estades educatives per a escoles, estades lingüístiques i turisme familiar rural. El Jou està construït amb pedra, vidre i fusta i, això, segons el director general d’Eix Estels, Pere Mulero, permetrà “donar continuïtat a l’aposta de l’empresa per la qualitat i el respecte mediambiental”. A més, les 140 hectàrees de terreny permetran complementar l’estada amb tota mena d’activitats a l’exterior, “ideals per a projectes educatius i lúdics”.

Ara el Jou entra en un període d’obres i reformes. Eix Estels preveu que l’equipament estigui totalment enllestit el 30 de març del 2020 i, de fet, ja promociona El Jou als seus canals de comunicació oficials i permet fer les primeres reserves online.

El Jou

Les instal·lacions abasten més de 5.000 metres quadrats. El complex disposa de 40 habitacions distribuïdes en 3 zones diferenciades, 3 menjadors, 5 sales per a activitats i una sala polivalent amb capacitat per a més de 400 persones. Cada habitació permet encabir entre 4 i 8 persones, en llits o lliteres, i disposa de bany privat.

A banda, El Jou compta amb una piscina interior annexa a la gran sala polivalent, un camp de futbol de gespa artificial, espais interiors plans, camins privats, llacs artificials dins el recinte, boscos, esplanades de jocs i estructures d’aventura integrades en l’entorn natural.