La junta de l’Agència de Desenvolupament diu ‘no’ al sou del nou president

El nou president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Lluís Vall, no té prou suports per cobrar per exercir el nou càrrec. La retribució del president era un dels punts del l’ordre del dia de la Junta general que l’Agència va celebrar divendres i, contra tot pronòstic, el resultat va ser negatiu.

Tal com ha avançat Regió7 i ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà, només van participar en la reunió 20 dels 37 socis de l’Agència, entre els quals hi havia representants de tots els municipis del Berguedà, de la patronal, d’hostaleria i turisme i dels sindicats. D’aquests, 10 van votar en contra, 8 a favor i dos es van abstenir.

Segons ha pogut saber l’Aquí Berguedà, la majoria dels vots contraris van ser perquè entenien que no havien rebut la informació ni la convocatòria per a la reunió amb prou antelació. La proposta fixava un 40% de dedicació de Vall per a la tasca de president de l’Agència i un sou de 23.000 euros anuals.

El propi conseller i regidor de Gironella ha explicat aquest cap de setmana a Regió7 que entén que ha de cobrar de l’Agència i no pas del Consell Comarcal perquè “la meva responsabilitat i la meva feina són a l’Agència”. I ha afegit que “soc un conseller més del govern, però allà hi faig poc”. Contactat per l’Aquí Berguedà, el propi Vall ha declinat fer més declaracions per ara, i es remet al que va dir a Regió7.

Una bicefàlia nova

Fins ara la presidència del Consell Comarcal del Berguedà i la de l’Agència de Desenvolupament requeien sobre la mateixa persona. És a dir, el president del Consell també ho era automàticament de l’Agència, que penja directament de l’ens comarcal. Però aquest mandat el nou govern del Consell ha decidit donar al conseller Vall la direcció de l’Agència per deslliurar de feina el president del Consell, que és Josep Lara.

Això, indirectament, crea una despesa fins ara inexistent, ja que fins aquest estiu el sou del president del Consell Comarcal ja incloïa les tasques que també havia de fer com a màxim responsable de l’Agència.

Ara bé, segons ha justificat Vall a Regió7, els pressupostos de l’Agència contemplen una retribució per al gerent, que és Eduard Barcons i que, en aquest cas, també ho és del Consell. Així, el sou de Barcons recau en el Consell i no en l’Agència malgrat estar especificat en els pressupostos, i és precisament d’aquesta partida d’on s’extraurien els diners que han de servir per pagar el nou president. A més, Vall ha explicat que renunciaria a qualsevol retribució del Consell, de manera que no hi hauria cap sobrecost per a l’administració.

Els arguments, però, no han estar suficients per convèncer una majoria de la Junta general de l’ADBerguedà i Vall haurà de seguir buscant consensos per tirar endavant la seva retribució en una nova reunió.

X