L’acte de suport als detinguts reuneix 200 persones a Berga i acaba, amb menys força, a la caserna

Tarda de reivindicacions, també a Berga. Les entitats i els partits sobiranistes han convocat sobre la campana una concentració de suport als independentistes detinguts aquest dilluns al matí per part de la Guàrdia Civil per, presumptament, planejar actes violents. Els cartells s’han començat a difondre tot just una hora abans de l’acte i, amb tot, s’hi han acostat unes 200 persones.

DSC01616

La concentració ha complementat l’habitual acte de la ‘Música per la Llibertat’, avui –com cada dia 23- dedicat a les dones represaliades. Ha comptat amb el suport i la participació de representants comarcals i locals de PDeCAT, ERC i la CUP, així com també de les principals entitats sobiranistes, l’ANC i Òmnium, que han llegit els manifestos.

DSC01617

Acabada la concentració, un ciutadà s’ha posat davant del micròfon i ha explicat que en diversos municipis de Catalunya s’han fet concentracions davant les dependències de les forces de seguretat de l’Estat. Acte seguit, ha convidat a tots els presents a sumar-se a una manifestació improvisada que aniria des de la plaça de Sant Pere fins a la caserna. De les 200 persones presents als peus de l’Ajuntament, s’hi han apuntat una trentena. La majoria eren manifestants de carrer i no hi havia massa rostres polítics coneguts, tret de diversos regidors de l’equip de govern de la CUP a Berga.

La tarda ha acabat davant la caserna de la Guàrdia Civil, al carrer que –segons una moció aprovada el febrer del 2018- algun dia es dirà U d’Octubre. Els trenta resistents han protestat a les portes de la caserna sota la mirada d’un parell d’agents de Mossos d’Esquadra, uns metres enllà. Encara més lluny hi havia un altre vehicle de Mossos amb agents que ni tan sols han sortit del cotxe.

Això sí, la parella de policies que s’ho mirava des de més a prop no ha passat desapercebuda i ha rebut algun retret per part dels manifestants just abans que la concentració es dispersés: “Que no es poden defensar sols, que hagueu de venir vosaltres?” o “Estigueu, tranquils, que ja hi ha els Mossos aquí”. La fina ironia no ha tingut cap resposta policial i l’episodi reivindicatiu s’ha donat per acabat.

DSC01628