Lluís Vall, nou president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà

Lluís Vall és el nou president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. El ple del Consell Comarcal del Berguedà ha aprovat aquest dilluns la distribució de carteres entre els nous consellers i ha acordat separar per primera vegada les dues presidències. Josep Lara presidirà el Consell i Lluís Vall -que assumeix les àrees de Desenvolupament econòmic, ocupació, emprenedoria, innovació, comerç, turisme i difusió del territori- presidirà l’Agència.

Josep Lara ha justificat al ple que la separació pretén descarregar de tasques el president del Consell. “En alguns casos l’Agència podia quedar un punt més descuidada i volem evitar-ho”, ha dit. El punt, inclòs dins un bloc d’organització del Consell pel mandat, ha comptat amb els vots a favor de JxCAT, les agrupacions d’electors i PSC i les abstencions d’ERC, CUP i Bagà Endavant.

Eduard Barcons, renovat com a gerent

A banda, el ple ha renovat la confiança a Eduard Barcons com a gerent del Consell Comarcal del Berguedà i l’Agència de Desenvolupament. Durant el mandat de David Font, es va impulsar aquesta doble gerència que pretén “vincular encara més les dues cases”. El govern hi ha votat a favor i l’oposició s’ha abstingut, tot i que ha remarcat que no posa en dubte la professionalitat i validesa de Barcons.