L’Ajuntament de Berga retira l’estelada del balcó i evita un nou enfrontament polític

Aquest cop sí. L’Ajuntament de Berga ha retirat l’estelada del balcó després que la Junta Electoral ho hagi ordenat.

Arriben eleccions i, com ve sent habitual, els jutges han ordenat la retirada d’estelades i llaços grocs dels edificis públics fins que duri el període electoral. A finals del 2015, la CUP es va negar a retirar-la durant les eleccions autonòmiques i generals, i l’alcaldessa, Montse Venturós, va acabar el mandat inhabilitada. Aquesta vegada, i segons va avançar Nació Berguedà, la junta ha ordenat la retirada dels símbols abans d’aquest dilluns a les 2 del migdia. I així ha estat.

La Plataforma pels drets democràtics i polítics de Berga -el grup de partits i entitats que en el seu moment va exigir l’absolució de Venturós- ha acordat retirar l’estelada i, així, evita que s’obri un nou enfrontament polític. Es va acordar en una reunió a l’Ajuntament de Berga dissabte a la tarda.

En aquesta mateixa reunió, també es va consensuar convocar una concentració per aquest dilluns a les 7 de la tarda, a la plaça de Sant Pere. Fins aleshores ni Venturós ni cap membre del govern de Berga faran declaracions al respecte.

X