Especial

Com triar una càmera de vídeo perfecta per a tu

Com triar una càmera de vídeo perfecta per a tu
Per a vídeos familiars és millor una càmera petita i funcional

Quan fem enregistraments de vídeo, si volem obtenir resultats professionals d’alta qualitat, la millor opció és adquirir una càmera de vídeo.  Tot i que els telèfons mòbils d’avui dia tenen millors càmeres, la millor opció per gravar en vídeo és utilitzar dispositius específics.

En aquest article us oferim una sèrie de consells per triar una càmera de vídeo adequada a les vostres necessitats.

Quina és la millor càmera de vídeo per a tu

El primer que cal tenir en compte a l’escollir una càmera de vídeo és el tipus d’ús que se li donarà.

Vídeos familiars

Moltes vegades la compra d’una càmera de vídeo, només respon per ser utilitzada en enregistraments familiars tipus aniversaris, vacances o dates assenyalades. Per a aquests casos no és necessari utilitzar càmeres d’alt rendiment ja que normalment, es recomanable utilitzar càmeres funcionals, de dimensions reduïdes que permetin gaudir de les festes o esdeveniments mentre enregistren.

La capacitat d’emmagatzematge sol ser un aspecte a tenir en compte per a aquest tipus d’enregistraments, ja que solen durar hores. També l’enfocament automàtic, que permet  despreocupar-se’n, pot ser una decisió important en el moment de l’elecció.

vídeos en 4K

Si la intenció és gravar vídeos amb la màxima qualitat possible, el millor és triar càmeres de vídeo amb grans prestacions, que permeten una alta qualitat d’imatge, gravació a 4K amb diferents nivells de FPS. Aquestes càmeres tenen lents molt potents que permeten obtenir millors imatges i donen un rendiment molt gran, malgrat tot, el seu preu de compre sol ser elevat.

Vídeos nocturns

Si esteu gravant vídeos a la nit o en moments de poca llum, heu d’optar per les càmeres que tinguin qualitat ISO alta. Moltes càmeres aconsegueixen resultats increïbles en condicions de poca llum.

Vídeos esportius

Si els enregistraments son principalment esportius, és important buscar càmeres amb una lent angular, que permeti capturar una amplada més gran de l’habitual, per poder gravar millor els partits, competicions, etc.

Característiques principals d’una càmera de vídeo

Les càmeres de vídeo tenen una sèrie de característiques que s’han de conèixer abans de la seva compra. En destaquem:

  1. Emmagatzematge. L’emmagatzematge al disc dur o en targetes SD permet allargar el temps d’enregistrament.
  2. Tipus de zoom: digital i òptic. Digital fa ús de programari mentre que l’òptic té més qualitat (i és més car).
  3. Distància focal. Aquesta és la distància entre la lent i el sensor de la càmera. Si és gran, la captura serà més estreta, mentre que en una distància més petita, l’angle de visió s’incrementa.
  4. Velocitat d’obturació. Indica el temps que la lent es queda oberta per rebre llum. A baixes velocitats, menys risc d’imatges desenfocades.
  5. Resolució. La resolució de la imatge afecta directament la qualitat de la mateixa i tenim principalment 4K, Full HD i HD. Com més alta sigui la resolució, millor serà la qualitat del vídeo.
  6. Fotogrames per segon (FPS). Aquests són els fotogrames que la càmera registra cada segon. Les mesures estàndard són normalment 25 i 30.

Per triar la teva càmera ideal, primer has d’identificar el tipus de vídeo que vols fer i després navegar entre les diferents característiques de cada model, fins que trobis el que millor s’adapti a les teves necessitats.

Article patrocinat

Estic amb tu

Comentaris