Una manifestació feminista recorre els carrers de Berga i fa notar el clam per a la igualtat

“Visca, visca, visca, la lluita feminista”, “sense dones no hi ha revolució”, “el Berguedà serà la tomba del masclisme” o “vaga general, feminista i radical”. Són alguns dels càntics que unes 300 persones han fet ressonar pels carrers de Berga aquest matí, en la manifestació de la jornada de vaga feminista. La mobilització va ser impulsada inicialment per la Xarxa de Bruixes, però amb el pas de les setmanes s’hi han anat sumant altres col·lectius i s’ha format el ‘Comitè de la Vaga Feminista‘.

La manifestació ha començat a la plaça de les Dones, on s’han repartit cançoners feministes a tots els assistents. En aquests llibrets hi havia una sèrie de cançons conegudes de temàtica feminista. Per exemple, una adaptació feminista del tema ‘Bella Ciao’. Deia així:

“Esta mañana

Me he dado cuenta

Que hay que luchar,

que luchar, que luchar-char-char”

A la contraportada del llibret hi havia una sèrie de càntics per assegurar que tots els manifestants els entonessin durant el recorregut. Des de la plaça de les dones, la mobilització s’ha dirigit cap a la plaça dels Països Catalans, on s’ha aturat davant l’oficina d’una empresa catalana encarregada de seleccionar personal per a treball temporal. S’ha llegit un manifest al davant. Més tard, la manifestació s’ha dirigit a la plaça Tarascón, on s’ha empaperat la façana d’una empresa d’assistència domiciliària: “Assenyalem l’explotació de gènere i classe”; “Aquí exploten a companyes migrades”. També hi ha hagut pintades a la façana de l’oficina d’Hisenda.

pintades-monserveis-berga-feminista

 

La manifestació s’ha dirigit més endavant cap al passeig de la Pau i el passeig de la Indústria, per acabar a la plaça de les Dones. Aquesta tarda segueixen els actes, que s’allargaran fins les 8 del vespre. A les 15.30h hi ha una xerrada al Patronat de Berga sobre l’empoderament de la dona marroquina; a les 17.15h, un micro obert i espai de debat a la plaça de les Dones; i a les 18.30h, una xerrada al Centre Cívic sobre el feminisme i l’antiracisme.

WhatsApp-Image-2019-02-26-at-13.22.10-e1551382168304