400.000 euros cap al Berguedà per fomentar el turisme al voltant del patrimoni cultural

La Generalitat de Catalunya finançarà gairebé la meitat del nou projecte comarcal per dinamitzar el turisme cultural al Berguedà. El Consell Comarcal va recollir 10 accions en 8 municipis per presentar-les a la convocatòria del Pla de foment de turisme 2019, i la proposta ha estat la cinquena més ben valorada de tot Catalunya. El cost total de les obres s’enfila fins als 876.036,22 euros i la Generalitat s’ha compromès a assumir-ne 400.000, un 45,6%.

Les accions recollides pel Consell, que ho va obrir a tota la comarca, incloïen 8 municipis: Gósol, Puig-reig, Gironella, Berga, Olvan, Saldes, Montclar i Borredà. Seguint l’estratègia d’altres convocatòries, el Consell ha coordinat una proposta comarcal per fer-la més atractiva i susceptible de ser subvencionada. Novament, ho han aconseguit.

Les accions que es portaran a terme són aquestes:

  1. Rehabilitació de la Torra Nova de Cal Pons (Puig-Reig)
  2. Centre d’interpretació històric (Gironella)
  3. Itinerari de l’anella verda de la ciutat de Berga
  4. Camí dels Jornalers (Olvan)
  5. Ruta Picasso (Gósol)
  6. Il·luminació amb leds d’edificis culturals (Gironella)
  7. Canvi dels tancaments de la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou (Gironella)
  8. Senyalització turística del Centre d’observació astronòmica del Pedraforca (Saldes)
  9. Descobriu Montclar: circuit d’orientació
  10. Senyalització dels gorgs i molins a la riera de Margançol (Borredà)

L’objectiu general del projecte és consolidar un turisme estable al voltant del Patrimoni Cultural del Berguedà. A banda, vol crear i garantir la qualitat dels recursos i la disponibilitat d’infraestructures i generar fluxos permanents i continuats de visitants consumidors de turisme cultural durant tot l’any.