La General de Berga reobrirà el 23 de novembre

Torna La General. El proper 23 de novembre la sala de festes de la Ronda Moreta de Berga reobrirà portes després que aquest agost tanqués amb un futur incert. El canvi d’arrendataris necessari per donar continuïtat a la sala ja ha arribat. A la nova direcció hi ha quatre empresaris berguedans amb experiència en el sector de l’oci i la restauració que es mantenen l’anonimat a l’espera de signar els darrers serrells de l’acord.

Segons expliquen en un comunicat, la voluntat de la nova gestió és “fer una renovació a la sala, tant en disseny com en programació, per tal de convertir-la en un espai de referència del seu àmbit al Berguedà”. La idea és “obrir amb pocs canvis visibles, a l’espera de poder-los fer a principis de l’any vinent, però sí que amb novetats en quant a programació”.

L’objectiu dels nous gestors és aconseguir fer de la General “un nou espai polivalent de la ciutat, apte per diferents públics i franges d’edat, i on se celebrin esdeveniments de caire no només estrictament musical”. La cultura, l’esport i oci nocturn, diuen, seran “els tres pilars sobre els quals girarà l’oferta d’aquest mític i ja històric espai del centre de la ciutat”.

Amb el Cap d’Any entre cella i cella

El nou equip ja ha anunciat que la General comptarà amb una persona que farà la funció de dinamitzadora i programadora. Les directrius marcades són “generar un pol d’atracció per la gent de Berga i comarca que tingui ganes de gaudir de la nit berguedana ja sigui ballant o sentint en directe grups de petit format del panorama musical català”. Ara, però, tots els esforços se centren en organitzar una nit de Cap d’Any per a tothom.

La General amb un aforament per a més de 400 persones, compta amb més de 30 anys d’història i ha estat, durant aquests anys, un referent de l’oci nocturn, programant de manera continuada concerts de petit format i sessions amb PD nacionals. Fins el seu tancament, a finals d’estiu d’aquest any, era l’única discoteca-local de la comarca que cobria la franja horària de 3 a 6 de la matinada els divendres i dissabtes.

X