Runa a Sac - Containers del Berguedà

Medi Ambient, Berga

L’Ajuntament de Berga rebutja la incineradora de Cercs i s’adherirà formalment a la plataforma que s’hi oposa

L’Ajuntament de Berga rebutja la incineradora de Cercs i s’adherirà formalment a la plataforma que s’hi oposa
Membres del Grup de Defensa de la Natura, presentant la moció a Berga. MARC CANTURRI

La capital del Berguedà també s’oposa a la incineradora. El ple d’aquest dijous al vespre a Berga ha servit per aprovar la moció proposada per la plataforma anti-incineradora i presentada pel Grup de Defensa de la Natura al Berguedà que s’està sotmetent a votació a tots els municipis de la comarca. La CUP i ERC hi han votat a favor; el PSC s’ha abstingut; i Junts per Berga ha tingut llibertat de vot, la qual cosa ha propiciat que hi haguessin cinc vots favorables i l’abstenció de la regidora Ariadna Herrada.

Junts per Berga ha demanat, d’entrada, si la moció es podia dividir per punts, tal com ja va passat dimecres al Consell Comarcal. L’objectiu era separar la posició contrària a la incineradora i l’adhesió a la plataforma anti-incineradora, ja que en el primer punt hi havia unanimitat contrària però en el segon hi havia diferents posicions dins el grup. Secretaria ha denegat la petició, per sorpresa del grup municipal que la proposava.

Des d’ERC, Ramon Camps ha defensat que “sí que hi ha prou informació sobre la taula per posicionar-se” i ha fet un extens relat sobre què és una incineradora i quins efectes té la crema de residus. En la mateixa línia s’ha pronunciat Eloi Escútia, de la CUP, que ha avançat el seu vot favorable, “molt condicionat per l’emergència climàtica que hi ha a tot el món”.

En canvi, el regidor del PSC, Abel Garcia, ha reiterat –com ja va fer ahir com a conseller comarcal- que considerar que no té tota la informació per posicionar-se: “Només conec una part de la qüestió i he demanat l’altra, però encara no m’ha arribat”. Amb tot, Garcia s’ha compromès a votar en contra, quan la Generalitat tombi el projecte de la incineradora o quan els promotors li envien la informació i comprovi que és perjudicial per a la comarca.

A banda de rebutjar la incineradora i adherir-se a la plataforma, la moció també ha acordat demanar al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat “la moratòria en les autoritzacions de noves incineradores, mentre no s’estableixi el nou model de gestió de residus que garanteixi el Residu Zero”.

Ajuntament de Berga incineradora incineradora de Cercs

Comentaris