La General tanca i deixa un futur incert

Canvi de gestors a la vista. La General romandrà tancada aquest agost, tal com fa cada estiu, però amb la incertesa de saber si, a partir del setembre, tornarà a obrir. Els actuals gestors, la cooperativa Tres Branques, busquen relleu. “Si La General obre al setembre, serà perquè hi ha uns nous gestors”, assegura Marià Miró, un dels sis socis de la cooperativa i principal encarregat de La General en els últims anys.
Actualment el traspàs està encallat a la teulada dels propietaris, que, de moment, opten pel silenci davant les trucades dels mitjans de comunicació. Els actuals gestors, però, confien que de cara al setembre la situació es desencalli i asseguren que hi ha més d’un comprador interessat. A més, recalquen que la sala “no és deficitària” i està adaptada a la normativa vigent: “Els nous gestors podran destinar els diners a millores estètiques perquè les que et marca la llei ja les hem fet nosaltres en aquests últims anys”.
Un projecte de set anys

La cooperativa Tres Branques va arribar a La General l’agost del 2012 per agafar el relleu d’Àngel Rodríguez, l’històric dinamitzador de la sala des de finals dels 80.
Els motius que, en el seu moment, van empènyer Rodríguez a passar el relleu, ara es repeteixen amb els socis de Tres Branques. “Tots tenim projectes de vida molt allunyats de la nit, la festa i, en definitiva, l’oci nocturn”, constata Miró. La cooperativa es va fundar l’any 2007 com una associació de tècnics de l’espectacle. Ara els socis
són Carles Canal, Albert Prats, Marti Ballús, Sebastià Prat, Roger Guixé i el propi Marià Miró, que és qui s’ha ocupat de La General darrerament. Tot i el comiat de la cooperativa com a gestora de la sala de festes, Tres Branques té la intenció de seguir viva, mantenint altres projectes que porta a terme des de fa anys. Els actuals gestors reconeixen el desgast i la manca de motivació, però estenen la mà als futurs dinamitzadors: “Hi serem per fer-los l’arribada més fàcil”.