PeuSA MAig 2020

Especial

Barcelona espera tancar l’any amb rècord en el mercat de lloguer d’oficines

Barcelona espera tancar l’any amb rècord en el mercat de lloguer d’oficines

Malgrat les creences populars, les recents protestes no han afectat l’increment d’oficines llogades a la ciutat comtal. A pesar que hi ha hagut reduccions en facturacions comercials durant els dies dels disturbis, Barcelona continua sent una de les ciutats més populars per a invertir i emprendre a nivell mundial.

Tant és així, que la ciutat va trencar el rècord de lloguer d’oficines tancant el tercer trimestre del 2019 amb 328000 m². Si les xifres continuen creixent d’aquesta manera, es prediu que Barcelona tancarà els lloguers d’oficina amb uns 430000 m²; un 12% major al 2015, i un 8,4% major a l’any passat.

Més del 60% dels espais contractats aquest tercer trimestre es deuen a operacions per part de Generalitat de Catalunya al costat de la Fira.

Disponibilitat en reducció

Actualment, la taxa de disponibilitat va baixar d’un 6,8% del primer semestre a un 4,45% per a tota la ciutat. Això fa que cada vegada sigui més difícil per a les empreses cobrir les seves necessitats d’espai a mesura que creix el negoci sent d’especial ajuda optar per una agència de alquiler de oficinas en Barcelona.

Quan es tracta de les zones prevalgui, la situació és particularment alarmant. L’oferta en la @22 es va reduir a un 2,4%, mentre que en el centre de la ciutat la disponibilitat és semblant. Aquesta zona és popular entre multinacionals i startups tecnològiques, convertint-se en un hub d’innovació a nivell mundial, amb xifres de creixement cada vegada majors.

Els espais reduïts en el centre de la ciutat i la @22 han portat moltes empreses a ocupar la zona sud de la ciutat i la Perifèria. La zona sud té un 5,9% de disponibilitat mentre que la perifèria, principalment la Baix Llobregat, un 10,9%.

Aquesta escassa disponibilitat ha provocat que cada vegada més empreses optin per espais de coworking. De fet, el 15% de les ocupacions han estat espais d’oficines compartides.

Prediccions a curt termini

La disponibilitat seguirà en reducció, ja que no s’han habilitat suficients espais d’oficina nous paral·lels a l’increment de demanda. Entre els nous actius tenim l’Edifici Hexagon amb uns 10000 m² , i quatre edificis en les àrees de Plaza Europa, el centre de la ciutat i el 22@. Tots els espais disponibles a Barcelona representen un total de 36.000 m² per al 2019, dels quals el 81% estan pre-llogats.

Les rendes continuen estables

Les rendes segueixen en uns 16,20 euros per m² en mitjana, i arriben fins als 29 euros per m² al mes en zones prevalgui, mantenint un creixement interanual del 12% registrat des de juliol.

Article patrocinat

Comentaris