L’exprofessor de l’Escola de Música de Berga acusat d’abusar d’una alumna nega els fets davant el jutge

L’exprofessor de l’Escola de Música acusat d’abusar sexualment d’una alumna menor d’edat ha negat els fets davant el jutge, segons ha informat l’Agència Catalana de Notícies i ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà. Ha declarat aquest matí als jutjats de Berga i ha dit que només va tenir relacions consentides amb una noia d’entre 17 i 18 anys. El codi penal fixa a 16 anys l’edat mínima per al consentiment per mantenir relacions sexuals.

El cas es troba en fase d’instrucció. A banda de l’acusat, també han declarat el director del centre i el cap d’estudis, que han relatat com es van assabentar del cas. Fa uns dies també ho va fer la víctima. En funció de les declaracions de tots aquests testimonis -que poden ser més en les properes setmanes-, el jutge decidirà si veu indicis de delicte i ho envia a judici, o bé si l’arxiva.

L’advocada de la denunciant, Júlia Humet, ha explicat a l’Aquí Berguedà que la declaració de l’exprofessor no l’ha sorprès: “El cas es troba en una fase molt inicial, i és habitual que l’acusat negui els fets per tal d’evitar el judici”.

Una dècada després

Els cas remunta a fa cosa de 10 anys, tal com va explicar l’Aquí Berguedà fa mesos, quan va esclatar. En el seu moment, l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, va afirmar que el 2014 es va detectar que l’aleshores professor havia tingut relacions consentides amb alumnes i es va fixar un codi ètic que les prohibia.

El cas és que, el desembre del 2018, amb el professor encara dins l’equip docent, una exalumna es va adreçar a la direcció per explicar-los el que li havia passat anys enrere. El cas va arribar a l’Ajuntament, que va convocar el professor i va exposar-li les dues solucions que hi havia per desvincular-se del centre: o es procedia a un acomiadament cautelar o el propi mestre deixava la feina. Finalment, el professor va acceptar la segona opció i va marxar de l’Escola.

Aleshores, l’Ajuntament va informar dels fets a la Fiscalia i es va obrir una investigació, malgrat no haver-hi encara cap denúncia formal interposada. En el marc d’aquesta investigació, una de les víctimes va decidir presentar la denúncia fa cosa d’un any.

X