La General torna amb la mirada posada al Nadal i amb la idea de fer obres abans de l’estiu

Nova etapa a La General. La sala de festes de Berga ha tornat a obrir portes aquest cap de setmana, després d’haver tancat a finals de juliol amb un futur incert. El traspàs necessari per tornar a obrir s’ha produït amb relativa celeritat: els nous gestors són Pere Venturós, Carles Vall, Samuel Petriz i Jordi Rego, quatre empresaris que han confiat en l’exregidora de Cultura Mònica Garcia perquè assumeixi la funció de programadora. Garcia serà l’enllaç entre els socis i la plantilla d’uns deu treballadors. El nou projecte va veure la llum la matinada de dissabte a diumenge, en una nit de la inauguració que va desbordar la sala.

La nova General obrirà cada nit les tres sales: la gran, amb música comercial; el Club, a la part de baix, ideal per a públic de més de 30 anys; i l’Altell, a la part de dalt, que s’ha convertit en una sala de jocs, amb una diana i el futbolí i el billar que fins ara eren a la sala gran. A més, segons ha explicat Mònica Garcia, de cara als propers mesos la nova direcció es planteja fer una doble entrada: la principal i la que dona al carrer Maixerí. L’objectiu, ha dit, és “que tothom hi trobi el seu lloc d’oci”. Les grans reformes, però, no arribaran fins a finals de primavera, com a mínim. La nova direcció s’agafarà aquests primers mesos com a prova pilot per “detectar les necessitats reals de la sala”.

Els nous socis ja han parlat amb els veïns del carrer Maixerí, que han fet ressonar el seu malestar pel soroll que ocasiona la discoteca en diverses ocasions. En aquest sentit, la nova General intensificarà la seguretat, no només a l’entrada principal, sinó també al carrer Maixerí i a tots els indrets que rodegen la sala. D’aquesta manera, la direcció pretén dissuadir el xivarri que molesta els veïns i minimitzar-lo fins al punt que tothom hi pugui conviure.

Canvi d’horaris i de filosofia de preus

La transformació de l’Altell obre un ventall de possibilitats a La General. L’objectiu de la direcció és que la sala es converteixi en “un lloc on s’hi pot anar després de sopar”. Per això, preveuen obrir portes a les 11 de la nit cada divendres i dissabte, i tancar-les una mica abans que de costum, a dos quarts de 6.

A més, Mònica Garcia ha explicat que també s’obrirà la sala a activitats culturals fora d’aquests horaris. El Club, a la part de baix, ofereix la possibilitat d’acollir actuacions teatrals, monòlegs o classes dirigides.

I en tot aquest escenari, la filosofia de preus també canviarà. L’entrada a la General no serà mai gratuïta: la direcció aposta per fer pagar cada dia però ajusta al màxim els preus a les consumicions. Garcia ha recalcat que en la majoria de casos hi haurà dues modalitats d’entrada: una, que rondarà els 3 euros, i inclourà un refresc o una cervesa; i l’altra, que serà una mica més cara, però inclourà un combinat. Aquesta mesura reforçarà la viabilitat del negoci i evitarà el públic que no consumeix.

Ple a vessar en la primera nit de festa

Dissabte La General va quedar desbordada. Els porters van haver de tancar momentàniament l’accés a la sala en les últimes hores de la nit perquè l’interior havia quedat desbordat. La sala gran era plena com en les millors vetllades, però en canvi al Club s’hi respirava un ambient més distès i sense tantes aglomeracions.

Diversos punxa-discs de la zona van amenitzar la nit, amb temes molt comercials. L’objectiu, va dir Mònica Garcia, és que els dissabtes segueixin un format força similar, amb PDs residents, mentre que els divendres tinguin tendència a acollir festes temàtiques i tinguin un format més flexible.

X