Els empresaris del Berguedà lamenten que l’encariment del transport públic els “resta competitivitat territorial”

La patronal d’empresaris del Berguedà, l’ACEB, rebutja l’encariment del transport públic a la comarca. L’empresariat considera que “no és una bona notícia, ni econòmica ni social” i recalca que “ens resta competitivitat territorial i ens allunya encara més del desitjat equilibri territorial”. A més, assenyalen que l’encariment “afecta de manera transversal a tota la població i a tots els àmbits (laboral, formatiu, sanitari, turístic, de lleure, etc)”.

L’ACEB considera que l’encariment evidencia una problemàtica encara més greu: “El Berguedà és inexistent a ulls de l’administració competent”. I lamenten que “ni s’ha treballat, consultat o simplement informat de la modificació tarifària a les autoritats locals, abans d’anunciar-la als mitjans de comunicació”.

Segons la patronal berguedana, la comarca necessita “un accés fàcil i assequible a les zones industrialitzades i desenvolupades”. A banda, constaten, “cal facilitar a les persones que vulguin viure o treballar al Berguedà un accés regular i assequible”. Per tot plegat, han estès la mà al president del Consell Comarcal, Josep Lara, i al conseller de Mobilitat, Abel Garcia, per “exercir la pressió necessària per intentar revertir la situació”.

X