Runa a Sac - Containers del Berguedà

Transport

El Consell Comarcal es queixa al Govern: “No podem fomentar el transport públic i trobar-nos amb aquestes pujades”

El Consell Comarcal es queixa al Govern: “No podem fomentar el transport públic i trobar-nos amb aquestes pujades”
Busos a l'Estació del Nord, a Barcelona. RICARD CODINA

El malestar dels usuaris per la pujada dels preus del transport públic al Berguedà també ha arribat a les institucions. El president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, ha parlat aquest dijous a la tarda amb el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín. Li ha demanat explicacions sobre l’augment de les tarifes i li ha reclamat solucions. “Tenim la sensació que pesem poc, cada cop menys, i volem solucions”, ha dit Lara, en declaracions a l’Aquí Berguedà.

El president del Consell Comarcal no s’ha mossegat la llengua: “Estem molt enfadats. No se’ns va avisar de res. Jo me’n vaig assabentar per la premsa. No pot ser que ens passem quatre anys fomentant el transport públic i llavors ens trobem amb això”.

L’arribada de la suposada integració tarifària, l’1 de gener del 2015, va suposar una rebaixa de 70 euros a 52 per a l’abonament de 10 viatges entre el Berguedà i Barcelona. A més, des d’aleshores, l’abonament incloïa una T-10 per moure’s per Barcelona. Les noves tarifes, recorda Lara, “semblava que havien de funcionar i que havien d’anar lligades a noves millores de cara als propers anys”. L’augment de preus per al 2020, on es passarà de 53,25€ a 59,25€ per als abonaments, ha estat un gerro d’aigua freda.

El president considera que és “un greuge comparatiu” i recorda que la situació del Berguedà no es pot comparar amb la d’un usuari d’alguna de les sis zones de la integració tarifària: “Aquí no tenim cap alternativa a la T-10. Només tenim accés a la T-Casual d’una zona -ara intransferible- per moure’ns un cop som a Barcelona”.

Front comú amb el Ripollès i la Garrotxa

Lara ha parlat també amb el president comarcal del Ripollès, Joaquim Colomer. La comarca veïna es troba en una situació similar a la del Berguedà, amb la diferència que allà hi arriba el tren. També hi ha malestar a la Garrotxa, on les noves tarifes també perjudiquen en tots els sentits. Per tot plegat, totes tres comarques han decidit fer un front comú per negociar amb el Govern. De cara a la setmana que ve hi haurà una reunió per buscar solucions.

Consell Comarcal del Berguedà Govern Isidre Gavín Josep Lara Mobilitat Transport públic trasport

Comentaris