El PSC demana al Govern que augmenti 11 milions i mig en inversions al Berguedà

El PSC creu que el Govern hauria d’invertir 11,5 milions més al Berguedà al llarg del 2020. Els socialistes consideren “inacceptables” els pressupostos que Junts per Catalunya i ERC sotmetran a aprovació al Parlament. Per això, han presentat una bateria d’esmenes i algunes d’elles tenen a veure amb el Berguedà.

D’entrada, el PSC demana una partida oberta destinada al traspàs de l’Hospital Sant Bernabé. No la quantifica perquè entén que ho ha de poder fer el Departament de Salut, d’acord amb Economia i Finances.

Ara bé, la proposta prioritària és una partida de 4,5 milions d’euros per començar a actuar al desdoblament de la C-16. Els socialistes reiteren que “els constants col·lapses de tots els caps de setmana de l’any donen fe de la necessitat i urgència d’aquesta actuació”. Fonts del departament de Territori van confirmar la setmana passada a l’Aquí Berguedà que el Govern té els diners per licitar l’obra però no la licitarà aquest any perquè les al·legacions estan alentint el procés.

Una altra esmena del PSC té a veure amb l’estació de busos de Berga. En aquest cas, els socialistes reclamen que s’hi destinin tres milions d’euros. Consideren que és “un equipament llargament promès i esperat” perquè Berga deixi de ser l’única capital de comarca de Catalunya sense estació.

Altres inversions plantejades pels socialistes són 1,5 milions per acabar la primera fase del polígon d’Olvan, mig milió per començar les obres a la C-26 entre Navès i Montmajor, 1,5 milions per actuar a Coll de Merola (la Pobla de Lillet) i mig milió per restaurar el monestir de la Quar.

X