El Berguedà estrena una aplicació mòbil per reservar els taxis del transport a la demanda

Nova aplicació mòbil per al servei de transport a la demanda. El Consell Comarcal del Berguedà, l’Associació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) i la direcció de Transports i Mobilitat han presentat aquesta setmana una app que permetrà reservar els taxis de les 18 rutes del servei de transport a demanda a partir del 3 de març. De fet, de les 18 rutes, ja n’hi ha 5 que es poden reservar des d’aquesta setmana.

El servei de transport a demanda s’implanta en zones poc poblades amb l’objectiu d’acostar la gent que hi viu a la xarxa de transport públic o als grans nuclis de població de la vora. El servei es va iniciar el novembre de 2009 amb 12 recorreguts i s’ha anat ampliant amb el pas dels anys. Dels 12 recorreguts del 2009 s’ha passat a 18 rutes actuals, que donen cobertura a 25 municipis i s’ofereixen a més de 10.000 habitants. L’any passat es van registrar 2.390 usuaris.

Fins ara, aquests usuaris només podien reservar el servei trucant al 683 38 82 85 o enviant un WhatsApp al mateix número, els dies laborals entre les 8 del matí i les 5 de la tarda. Els usuaris s’assegurava la reserva demanant el servei abans de les 5 de la tarda del dia laborable anterior. Ara, la nova aplicació dona una altra possibilitat de fer la reserva. A més, permet consultar l’horari exacte del viatge, veure les reserves realitzades, afegir rutes preferides, anul·lar reserves i valorar el servei.

El transport a la demanda permet optimitzar el trajecte a partir dels usuaris que demanen el servei. Els taxis operen només quan hi ha demanda, de manera que s’eviten recorreguts i parades que no siguin necessàries i el trajecte és més ràpid. I tot, a preus bonificats, molt més barats que els d’un taxi normal.

La nova aplicació ja funciona en aquestes cinc rutes:

 • Capolat – Berga
 • Castell de l’Areny – Vilada – Berga
 • Espinalbet – Berga
 • Sant Jaume de Frontanyà – Borredà – Vilada – Berga
 • Montmajor – l’Espunyola – Avià – Berga

I a partir del 2 de març, es podran reservar a les tretze rutes restants:

 • Castellar de n’Hug – la Pobla de Lillet
 • Fígols – la Rodonella
 • Gisclareny – Bagà
 • Gósol – Guardiola de Berguedà
 • La Nou de Berguedà – la Rodonella
 • Malanyeu – la Rodonella
 • Sant Julià de Cerdanyola – Guardiola de Berguedà
 • Montclar – Casserres – Gironella
 • Serrateix – Viver – Puig-reig
 • Serrateix – Viver – Navàs
 • Santa Maria de Merlès – Puig-reig
 • L’Espunyola – Montclar – Casserres – Puig-reig
 • La Quar – Gironella
 • Gisclareny – Bagà (caps de setmana)
 • Tuixent – Guardiola de Berguedà (caps setmana)
 • Castellar de n’Hug – Guardiola de Berguedà (caps setmana)

Per a més informació, es pot consultar AQUÍ

X