Junts per Berga proposa crear gots reutilitzables de Patum per reduir quilos de plàstic per Corpus

La Patum 2020 treballarà per reduir la generació de plàstic per Patum. El ple de l’Ajuntament de Berga ha aprovat aquest dijous una moció presentada per Junts per Berga, que proposa crear gots reutilitzables de la festa. Junts per Berga calcula que es poden arribar a generar 800 quilos de plàstic cada Corpus.

La moció aprovada fixa que també es buscarà la col·laboració de patrocinadors privats per tal d’assumir part o la totalitat del cost a canvi de publicitat impresa en els gots. De fet, i segons Junts per Berga, ja hi ha interessats en esponsoritzar el projecte, que té antecedents no massa llunyans: fa més d’una dècada, la festa ja va tenir gots reutilitzables, en aquell cas finançats per una marca cervesera.

La CUP s’ha mostrat “totalment d’acord” amb la moció i hi ha pogut introduir petites esmenes en el redactat. ERC també s’ha mostrat a favor de la moció: “Sempre ens hi trobaran en la defensa de la reducció de residus i ens oferim a ajudar l’equip de govern”. El PSC també hi ha votat positivament.

X