L’Ajuntament de Berga rebutja que el Parlament hagi retirat l’acta de diputat al President Quim Torra

L’actualitat del Parlament de Catalunya ha tornat a aparèixer al ple de l’Ajuntament de Berga. Aquest dijous s’ha aprovat amb els vots a favor de Junts per Berga i la CUP una moció que rebutja la decisió de la Mesa del Parlament de retirar l’acta de diputat al President Quim Torra. La decisió ha evidenciat les discrepàncies entre Junts per Catalunya i ERC, socis de govern des de fa dos anys al país, ja que el president del Parlament és Roger Torrent, d’ERC.

La moció aprovada a l’Ajuntament de Berga s’oposa a la decisió de la Mesa. Des de Junts per Berga, Jordi Sabata ha llançat una pregunta: “Si no defensem les institucions nosaltres, qui ho farà?”. El cap de l’oposició també ha fet una crida a “defensar el President de la Generalitat, sigui del color qui sigui”.

Esquerra s’ha abstingut en la votació. El regidor Ramon Camps ha admès que “no estem contents amb la solució però entenem que és un mal menor”. Camps ha defensat la decisió del president del Parlament: “A la justícia espanyola de moment no tenim com guanyar-la legalment; i mantenint l’acta de diputat al President hagués posat en perill qualsevol votació al Parlament”. Amb tot, els republicans han reivindicat que “cal defensar el President” i, per això, “se’l segueix considerant com a tal, malgrat que no tingui l’acta de diputat”.

Des del PSC, Abel Garcia també s’ha abstingut i ha tornat a convidar el ple a “parlar més dels temes que són de ciutat”. Garcia ha dit que respecta i acata el que va decidir la Mesa.

Finalment, la CUP s’ha pronunciat a favor de la moció però ha enviat un missatge a Junts per Catalunya i ERC: “Fa més de dos anys que comparteixen govern i haurien d’haver après a coordinar-se. Fa més de dos anys que tenen gent a la presó, i sembla que no n’hi ha hagut prou per aprendre a coordinar-se”.