L’esportista Xavi Batriu mor en caure d’un pont a la C-16

Dol en el món de l’esport i la cultura al Berguedà. Xavi Batriu, de 36 anys, ha mort aquesta matinada en caure des d’un pont de la C-16, a Cercs. El jove berguedà havia anat als entorns de la central tèrmica amb un grup per preparar reivindicacions de cara a la manifestació contra la incineradora, convocada per diumenge. Batriu tenia el cotxe aparcat a la Rodonella i, de camí cap allà, va caure d’un pont, uns 10 metres.

Fonts properes a la família han explicat que el jove no s’escapava de cap persecució. De fet, els Mossos van adreçar-se a la central a mitja tarda en rebre un avís que una persona havia escalat una de les xemeneies de la central. No era Batriu. Els Mossos el van identificar i van aixecar acta. Més tard, el vigilant de la central avisa els Mossos que hi ha persones a la central i el cos de policia s’hi adreça. Un cop allà, descobreixen que les persones estan buscant un noi desaparegut, que és Xavi Batriu.

Els Bombers de la Generalitat reben l’avís a les 23.11h i despleguen els efectius per trobar Batriu, que per cert també era bomber. Pels volts de la 1 de la matinada, el cos de l’esportista es troba encara conscient i amb clars símptomes d’haver caigut daltabaix d’un pont de la C-16. Batriu tenia greus ferides però seguia en vida i els serveis d’emergències el traslladen d’urgència a la Mútua de Terrassa. L’estat del berguedà era molt greu i aquest matí, a primera hora, ha mort a l’hospital.

Batriu ha estat sempre un apassionat de la muntanya i els esports d’aventura. L’any 2017 va ocupar planes de diaris per intentar l’ascens al Makalu amb Núria Picas. Després d’un primer intent, Núria Picas va patir problemes de salut i va abandonar l’expedició. Batriu va quedar-se per intentar-ho una segona vegada, però la meteorologia li va impedir. El berguedà era membre del Club Esquí Berguedà –entitat que presideix el seu germà, Miquel- i formava part dels Castellers de Berga.