L’Ajuntament de Berga suspèn una quinzena d’activitats que tenia previstes fins el 26 de març

Les mesures de l’Ajuntament de Berga per evitar la propagació del coronavirus s’han fet esperar, però ja són públiques. Berga ha estat la darrera capital de la Catalunya central en pronunciar-se sobre la pandèmia, però ha adoptat mesures molt similars a la resta. L’Ajuntament ha suspès fins a quinze activitats fins el 26 de març i ha tancat una vintena d’equipaments públics.

El Govern de la Generalitat ha suspès o ajornat les activitats col·lectives que impliquin una concentració superior a 1.000 persones. Qualsevol altra activitat que comporti una assistència inferior al miler de persones es podrà celebrar, però només si s’ocupa un terç de l’aforament autoritzat per garantir una distància suficient entre els assistents. Seguint aquestes recomanacions, l’Ajuntament de Berga ha suspès les activitats següents:

 • La peça del mes – Àgora Cultural Berga (13 de març)
 • Tardes de Joc (14 de març)
 • Taula rodona de dones creadores: ‘La cultura té nom de dona’ al Convent de Sant Francesc (14 de març)
 • Celebració del dia Internacional del nombre Pi (14 de març)
 • Mercat setmanal del Vall (14 i 21 de març)
 • Fira Berga Antic (14 de març)
 • Caminada solidària ‘Pas a pas’ per vèncer el càncer infantil – Ginkgo (15 de març)
 • Teatre: ‘Llum trencada’ d’Iguana Teatre (15 de març)
 • Dones actives (16, 19, 23 i 26 de març)
 • Oficina Mòbil del Consumidor (17 de març)
 • Cicle Gaudí al Teatre Patronat (19 de març)
 • Presentació de l’exposició ‘Mares adolescents’ d’Oriol Segon a la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet (19 de març)
 • Taller de construcció de capses niu – Escola de famílies (21 de març)
 • Concert de BCN Sax Quartet – 8è Cicle de música per a la Ciutat – al Pavelló de Suècia (21 de març)
 • Concert de Cesc Freixas a la Sala Casino (22 de març)

Pel que fa al tancament d’equipaments, l’Ajuntament ha determinat el tancament al públic de la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, Centre Esportiu Municipal El Tossalet, Pavellons d’Esports, Pistes de tenis, pàdel, frontó i vòlei, camp de futbol, Centre Obert, Casal Cívic, Convent de Sant Francesc, Oficina de Turisme, Museu Comarcal de Berga, Casa de La Patum, Col·lecció de Ciències naturals i Col·lecció del Circ.

A banda, queden anul·lades totes les activitats previstes al Teatre Municipal de Berga, el Pavelló de Suècia, l’Arxiu Comarcal del Berguedà i l’Hotel d’Entitats.

Hospital i centres residencials d’atenció a la gent gran

El Departament de Salut ha determinat noves mesures en relació als centres residencials d’atenció a persones grans, persones amb discapacitat i salut mental. En concret, s’ha instat al reforç de les mesures d’higiene, especialment, la desinfecció de superfícies, la suspensió temporal de nous ingressos i la restricció de les visites familiars als centres. L’hospital també ha aplicat restriccions en les visites, tal com ja va informar ahir l’Aquí Berguedà.

Serveis municipals

L’Oficina d’Atenció a la Ciutadania, l’Oficina de Serveis Socials i la Policia Local mantindran l’horari d’atenció al públic, però s’establiran mesures preventives que estaran degudament senyalitzades a través de rètols i cartells en els espais esmentats. Tot i això, es recomana als veïns i veïnes fer ús prioritàriament dels serveis de tramitació electrònica.

Pel que fa al servei de transport públic urbà, Bus Berga, es manté actiu, però es demana realitzar els desplaçaments que siguin estrictament necessaris i imprescindibles.

Tancament dels centres educatius

Tal com ja ha informat l’Aquí Berguedà aquest dijous al matí, el Govern ha ordenat el tancament de tots els centres educatius a partir d’aquest divendres. Això implica directament tots els centres del Berguedà i, per extensió, els de Berga. Així, a partir de divendres, quedaran tancats fins a nova ordre l’Escola Bressol Flor de Neu, Escola Sant Joan, Escola La Valldan, Escola Santa Eulàlia, Escola Vedruna, Escola Xarxa, Institut Guillem de Berguedà, Institut Serra de Noet, Escola d’Adults, Escola d’Educació Especial Llar Santa Maria de Queralt, Escola Oficial d’Idiomes i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

A més, l’Escola Municipal de Música de Berga i el Conservatori de Música dels Pirineus tancaran aquest mateix dijous, 12 de març.

Recomanacions

L’Ajuntament de Berga recomana que se segueixi la informació dels canals oficials i no es difonguin informacions falses o no contrastades. Cal recordar que davant de qualsevol sospita es recomana trucar al telèfon 061 i es pot seguir la informació actualitzada al web del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

X