Berga se suma a les grans ciutats catalanes i elimina la zona blava durant el coronavirus

L’Ajuntament de Berga ha acordat la gratuïtat de la zona blava de tota la ciutat mentre duri la situació d’emergència sanitària i les restriccions de mobilitat a causa del coronavirus. La gratuïtat entrarà en funcionament a partir d’aquest dimecres, 18 de març, i es mantindrà fins a nou avís.

Els treballadors de l’empresa BRG Serveis, l’organisme encarregat de regular la zona blava, han fet serveis mínims en els dos primers dies laborals de confinament. En concret, han comprovat quin era el nivell d’ocupació de les diferents àrees de zona blava i no han hagut de posar ni una sola denúncia. Per això, l’Ajuntament ha decidit desactivar la zona blava i afavorir, així, al confinament dels controladors.

L’Ajuntament demana que s’eviti aparcar de forma permanent a les zones properes als establiments de primera necessitat dels diferents eixos comercials, així com a les immediacions de l’àrea d’urgències de l’Hospital Sant Bernabé. La idea és que aquestes places quedin reservades per a aparcaments de curta durada. Si es detecta que no es respecta aquesta condició, l’Ajuntament restablirà la zona blava.

X