La Policia Local de Berga precinta els parcs infantils i fa tancar vuit locals que van obrir “per desconeixement”

Primers dies de confinament calmats a Berga. La Policia Local només ha hagut de fer tancar vuit locals, “i tots, per desconeixement dels propietaris”, ha explicat a l’Aquí Berguedà el caporal cap, Jaume Hernández. En cap d’aquestes actuacions, que han estat en bars, restaurants, perruqueries i una agència de viatges, no s’ha hagut de denunciar el propietari, ja que “ningú s’hi ha oposat”.

A banda del tancament de locals comercials, la Policia Local també ha precintat tots els parcs infantils de la ciutat. També ha atès nombroses trucades de ciutadans a títol individual, “també per manca de coneixement sobre les restriccions del confinament”, ha dit Hernández.

Pla de contingència per protegir els efectius

El caporal cap de la Policia Local també ha explicat que el cos ha fet un pla de contingència per “evitar quedar ràpidament sense efectius, en cas de contagi”. Així, el personal s’organitza en grups de dues persones, de manera que cada parella sempre té una parella de guàrdia que s’haurà d’incorporar a la feina en cas que la primera caigui contagiada o es produeixi un pic de feina.

Els agents de patrulla per la ciutat vetllen per “evitar aglomeracions i desplaçaments innecessaris”. En aquesta línia, Jaume Hernández ha confessat que, en molts casos, han detectat que “la gent va a comprar en cotxe, en grups de 3 o més persones”, i això xoca frontalment amb la idea d’evitar el contacte entre persones: “L’ideal és fer-ho sol”.

La Policia Local també ha limitat l’atenció presencial a la comissaria, prioritzant l’atenció telefònica. En aquest sentit, el sergent en cap ha recordat que qualsevol ciutadà pot trucar a la comissaria per qualsevol dubte sobre el confinament i la situació d’alerta: 938 21 04 27.

X