Puig-reig suspèn la Festa Major 2020

Suspesa la Festa Major de Puig-reig 2020. L’Ajuntament ha pres una decisió que considera “molt difícil però a la vegada lògica, necessària i coherent amb el moment d’incertesa que estem vivint”. La festa s’havia de celebrar del 28 de maig al 2 de juny, però el govern municipal considera que la crisi del COVID-19 impedeix confiar que es pugui desenvolupar amb garanties de salut i seguretat per a tothom.

La Festa Major 2020 tenia una partida reservada de 50.000 euros en el pressupost anual. El regidor de Festes, Cristian Pérez, ha explicat a l’Aquí Berguedà que “bona part dels diners s’intentaran destinar a ajuts directes a la població més vulnerable”. Amb tot, l’Ajuntament vol ser prudent, ja que té la idea de reprogramar a finals d’any o l’any vinent els actes que no es podran fer en el marc de la Festa Major.

En un comunicat, l’Ajuntament assegura que és “conscient de l’impacte que pot provocar aquesta situació en l’àmbit cultural, econòmic i social”. Precisament per això, el que proposen és “traslladar en la major mesura possible els diferents actes programats per l’edició d’enguany a l’edició 2021 o, si s’escau, en possibles actes que es puguin celebrar durant el període de temps que resta d’enguany, i així mantenir el compromís amb la cultura del nostre país”.

El regidor de Festes ha afirmat que tenia el programa tancat i, per això, ha volgut esperar quines notícies s’anaven rebent. En aquest procés, el regidor tenia clar que no volia substituir els actes de Festa Major per alternatives telemàtiques, ja que pensa que “emocionalment tampoc és el moment adequat per estar de celebració”. En els últims dies, ha sorgit alguna proposta per fer els dies de festa però encara és molt embrionària: “Pensem en organitzar una cosa més aviat emotiva, però ni de bon tros s’ompliran els dies de programació”. Si la idea tira endavant, s’anunciarà en les properes setmanes.