Salut, Berga

Menys d’un 5% de positius a la residència Mont Martí de Puig-reig: les proves detecten almenys tres casos

Menys d’un 5% de positius a la residència Mont Martí de Puig-reig: les proves detecten almenys tres casos
Residència Mont Martí de Puig-reig. GERIRESIDENCIAS

Les proves PCR que la setmana passada es van fer al Baix Berguedà han servit per detectar almenys tres casos de Covid-19 a la residència Mont Martí de Puig-reig. El centre té capacitat per més d’un centenar d’avis, de manera que l’afectació del virus està per sota del 5% del total de residents. Al llarg de la setmana passada, es van fer tests PCR a tots els residents i també als treballadors. Tots els residents positius han estat aïllats a les seves habitacions.

Que l’afectació del virus sigui inferior al 5% és rellevant perquè determina el calendari de la desescalada. La Mont Martí és una de les 140 residències que la fundació DomusVi té repartides per tot Espanya. En totes elles hi ha un protocol per a les properes setmanes que va en funció de si el nombre de positius és inferior o superior al 5% del total de la residència. Fonts de DomusVi ha confirmat a l’Aquí Berguedà que “l’afectació és mínima” i, tenint en compte, la capacitat del centre, s’engloba dins les residències amb menys d’un 5% d’afectació.

Al protocol, DomusVi recalca que “durant el proper mes és fonamental que els residents comencin a reprendre certes activitats amb totes les precaucions per revertir situacions no desitjades”. Per això, està previst que als centres amb menys d’un 5% de positius es permetin sortides en grups d’un màxim de 5 persones en zones exteriors del mateix recinte. Això sí, sempre respectant dos metres de distància de seguretat entre ells.

Una altra de les activitats que es podria reprendre en les properes setmanes, segons el protocol DomusVi, són les activitats d’un màxim de cinc residents en sales compartides. En aquest cas també es respectaran els dos metres de distància entre residents i, en cas de ser necessari material, serà d’ús individual. La darrera activitat que està previst reprendre en les properes setmanes són els àpats en sales compartides.

Les mesures preses fins ara

DomusVi va implantar un pla de contingència per a totes les seves residències –la de Puig-reig, entre elles- el 24 de febrer. Des del 3 de març es va limitar l’accés de familiars als centres i s’ha format a tot el personal per a l’ús d’EPIs des de l’inici de la pandèmia. A banda, en clau de personal, s’han reforçat les plantilles i s’han creat ‘Equips Covid-19’, encarregats exclusivament de l’atenció a residents portadors del virus.

coronavirus COVID-19 residència Mont Martí

Estic amb tu

Comentaris