L’Ajuntament de Berga acorda reajustar el pressupost i reitera el compromís de fer el Pla Estratègic proposat pel PSC

L’Ajuntament de Berga ha acordat aquest dijous en el primer ple telemàtic de la seva història el compromís de “reajustar el pressupost actual i futur”, a proposta del PSC. En aquest aspecte, la moció socialista fixa “buscar alternatives econòmiques per a la reactivació”. Els objectius són “combatre la vulnerabilitat de les persones i famílies”, la “reactivació de l’economia local i l’impuls del comerç de proximitat” i “l’impuls de l’ocupació”.

Aquest reajustament del pressupost ha de ser una de les prioritats del Pla Estratègic que el PSC ha tornat a posar sobre la taula. El ple ja va aprovar el darrer desembre la redacció d’un Pla Estratègic per “fixar la mirada més enllà d’aquests quatre anys de mandat”. “Això d’avui també és un recordatori”, ha dit Garcia i, de fet, la moció parla explícitament del Pla Estratègic, que ha d’incloure “els darrers canvis que ha provocat l’actual pandèmia”.

El govern de la CUP hi ha votat a favor. La regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, ha explicat que l’Ajuntament ja ha demanat suport econòmic i tècnic a la Diputació de Barcelona i ha apuntat que el Pla es consensuarà més enllà del ple i que “tindrem en compte totes les entitats que hi vulguin dir la seva”.

Junts per Berga també hi ha donat suport, tot i que ha recalcat que “aquest ple ja ha expressat en diverses ocasions la necessitat de planificar la ciutat a llarg termini”. El portaveu del grup, Jordi Sabata, ha recordat al regidor del PSC, Abel Garcia, que la redacció del Pla va ser un dels compromisos de la CUP per aconseguir el vot favorable socialista, indispensable per tirar endavant el pressupost. Tot i això, Sabata ha coincidit amb la necessitat del Pla i ha expressat el vot favorable dels sis regidors del seu grup.

Els dos regidors d’Esquerra també hi ha votat a favor. El portaveu, Ramon Camps, ha recordat que no és la primera vegada que el Pla Estratègic passa per pla i ha desitjat “no haver-lo d’aprovar mai més”. Camps també ha afegit que “és l’únic camí i la forma que la ciutat entomi projectes a llarg termini, més enllà del color del govern”.

El ple recull i “es fa seva” la introducció i els quatre primers punts de la moció socialista

El ple telemàtic ha començat amb la lectura d’un manifest conjunt per part de l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós. És exactament la part introductòria de la moció que el PSC havia presentat per parlar del Pla Estratègic i també incorpora els quatre primers punts de la moció com a manifest conjunt. L’alcaldessa ho ha explicat just abans de procedir a la lectura.

El manifest reconeix que “la pandèmia ha desencadenat una crisi sanitària, social, econòmica i humanitària que ha requerit implementar mesures d’emergència en tots els àmbits”.

L’Ajuntament va mostrar el condol a persones i famílies que han perdut els seus éssers estimats. També va agrair la feina del personal sanitari i de residències, dels cossos de seguretat i de tots els treballadors públics que vetllen per mantenir els serveis bàsics en funcionament. També es va esmentar la feina dels mitjans de comunicació.

El ple també va agrair la solidaritat i col·laboració de centenars de persones anònimes, entitats i empreses que contribueixen a la lluita amb voluntariat. I finalment, també es va manifestar un agraïment a tots els berguedans “pel seu comportament cívic i solidari”.

X