La Fiscalia demanarà informació sobre com s’ha gestionat el Covid-19 a la residència de Bagà

La Fiscalia de Manresa obre diligències civils per analitzar com s’ha gestionat el brot de Covid-19 a la residència Salarich Calderer de Bagà. Tal com ha avançat Nació Digital i ha pogut confirmat l’Aquí Berguedà, de moment l’únic que té previst la Fiscalia és “demanar informació a la residència de Bagà”, tal com farà en totes aquelles on el nombre de víctimes mortals sigui alt.

El fiscal en cap de Manresa ha explicat a l’Aquí Berguedà que fins ara s’han obert diligències civils a Bagà i en una residència de Tona, mentre que hi ha obertes diligències per la via penal en una residència de Capellades. En aquest últim cas, la investigació respon a una denúncia per part d’un particular.

La Fiscalia ha confirmat que, de moment, només preveu demanar informació a la residència per “seguir com han evolucionat el brot i els protocols dins la residència”. Quan s’hagi estudiat tot plegat, el fiscal decidirà si arxiva el cas o manté una investigació.

La residència assegura no haver-se d’amagar de res

La residència de Bagà fa setmanes que treballa en un pla de contingència per fixar molt bé quins són els protocols a seguir, en cas que hi hagi un brot com el que han viscut. La directora, Isabel Gutiérrez, ha explicat a l’Aquí Berguedà que “aquestes investigacions han de servir perquè vegin que hem fet tot el que hem pogut i per fiscalitzar les polítiques generals, les que venen de dalt”. Segons la directora, “ha quedat més que clar que les residències necessiten un reforç sanitari”.

Sigui com sigui, la directora de la residència assegura tenir “la consciència tranquil·líssima” i haver fet “tot el que estava en les nostres mans per afrontar el virus”. Per això, diu, “nosaltres no tenim cap problema en donar tota la informació que ens demanin a qui sigui”. De moment, el requeriment d’informació per part de la Fiscalia encara no s’ha produït en el cas de la residència Salarich Calderer.

X