Els Mossos detenen dos homes i una dona del Bages per robar més de 1.000 quilos de cablejat telefònic al Berguedà

Els Mossos d’Esquadra de Berga van detenir dimecres, 13 de maig, a Manresa, Súria i Sant Fruitós del Bages dos homes i una dona com a presumptes autors de deu robatoris de cable telefònic al Berguedà. Es tracta de dos homes, de 38 i 36 anys, veïns de Súria i Artés, i una dona de 36 anys, veïna de Sant Fruitós.

Des de principis d’aquest 2020, s’han produït diversos robatoris de cable telefònic al Berguedà que han causat un greu perjudici a persones d’edat avançada, usuàries del servei de teleassistència. La majoria dels furts van ser a Viver i Serrateix i Santa Maria de Merlès.

Durant la investigació, els Mossos van descobrir que tots els furts de cable s’havien produït en zones boscoses i que, després, els lladres venien el material en deixalleries de comarques veïnes. Entre els deu furts van sostreure 1.042 quilos de cable, obtenint-ne un benefici de 3.799 euros.

Fruit de les investigacions, el 13 de maig els Mossos van detenir dos homes i una dona, per la seva presumpta implicació en els furts. La detinguda un cop va declarar en seu policial amb la presència de lletrat i va quedar en llibertat a l’espera de ser citada per comparèixer davant el jutge. Els altres dos detinguts tenen antecedents similars i van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Berga.

X