El Berguedà passa a la fase 1 a partir de dilluns vinent, 18 de maig

El Berguedà canvia de fase. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el coordinador del Centre d’Alertes Sanitàries, Fernando Simón, han anunciat aquest divendres a la tarda que tot Catalunya, excepte l’àrea metropolitana, avançarà a la fase 1 del confinament dilluns vinent, 18 de maig.

Així doncs, l’Estat ha acceptat la proposta de la Generalitat de permetre que la Catalunya central passi a la fase 1 de la desescalada, de manera que les restriccions de mobilitat disminuiran al Berguedà a partir de la setmana vinent. L’únic que no ha acceptat l’Estat és el canvi de fase al Baix Montseny, que viurà en una fase 0,5, una espècie de fase 0 avançada, amb petites millores respecte la fase actual.

Diferències entre la fase 0 i la fase 1

A partir de dilluns 18, el Berguedà podrà fer reunions de fins a 10 persones en domicilis privats o a l’espai públic, mantenint la distància de dos metres entre persones. Els bars també podran obrir les seves terrasses permetent un 50% del seu aforament. Fins ara els restaurants només podien fer menjar per emportar o enviar-ne a domicili.

Pel que fa als desplaçaments en vehicle privat, es permetrà circular totes les persones d’un mateix nucli familiar en un mateix vehicle amb un límit de 9 passatgers.

Un dels àmbits que pateix canvis és el funerari. Els espais de culte tindran un aforament limitat i els enterraments podran comptar amb un màxim de 15 assistents, si es fan espais exteriors, i 10, en interiors.

X