El turisme rural al Berguedà encara l’obertura de les cases amb incertesa i a l’espera que s’ampliï la mobilitat

El turisme rural al Berguedà, una de les comarques on aquest tipus de turisme té més sortida, encara l’obertura dels establiments des de la incertesa. El motiu és que el seu client habitual, el metropolità, no pot desplaçar-se i canviar de regió sanitària.

Per això, fins que no es pugui saltar a la fase 2, veuen el seu futur amb neguit. Aquest dilluns, a la casa rural la Creu de la Pinya de Berga, encara sense clients, els treballadors s’han dedicat a posar en pràctica les tècniques de desinfecció d’espais que durant els dies de confinament han après en un curs telemàtic intensiu. Gemma Borràs, copropietària de la casa explica que les cases rurals íntegres són una opció segura: “Els clients disposen de tota la casa i nosaltres només fem la rebuda i el comiat, però ja estem prenent mesures per fer-la diferent, respectant les mesures”.

Borràs també ha explicat que “l’únic problema és que moltes reserves immediates estan anul·lades perquè la majoria són de l’àrea metropolitana”. Amb tot, confia que “amb la desescalada vagin passant i les setmanes i cap a finals de juny es pugui reprendre el calendari habitual, que ja tenim ple”.

El president d’Agroturisme del Berguedà, Oriol Baños, tampoc dona per perduda la temporada i espera poder-la recuperar “mínimament” amb les reserves del juliol i l’agost. Baños assegura que és un escenari “incert”, sobretot per les restriccions de mobilitat. En aquests moments, ha dit, estan rebent “moltes consultes que pot ser que acabin convertint-se en reserves”.

A banda, Baños ha explicat que “les masies que es lloguen per habitacions tenen unes restriccions que les assimila amb els hotels”. No poden obrir zones comunes i això, segons el president d’Agroturisme, “ho fa tot molt dificultós, almenys en la fase 1”. De cara a la fase 2 es preveu ser un punt més permissius.

X