Berga

Berga inicia el concurs per adjudicar la reparació del clavegueram de la Rasa dels Molins

Berga inicia el concurs per adjudicar la reparació del clavegueram de la Rasa dels Molins
Zona on es farà l'actuació. ALEIX SERRA / AJ.BERGA

L’Ajuntament de Berga ha iniciat el concurs per adjudicar les obres de reparació del clavegueram de la Rasa dels Molins. L’obra cueja des de fa anys i, de fet, és el resultat d’una subvenció de la Diputació de Barcelona que es va aconseguir el mandat passat. L’objectiu és resoldre els problemes de salubritat que hi ha a la part central i sud de la Rasa dels Molins i acabar amb el clavegueram a cel obert que fa anys que s’hi ha format.

El govern de la CUP tenia la intenció de treure l’obra a concurs abans de les eleccions, però finalment no va ser així. En aquest mandat, el govern ha prioritzat totes les obres que comptaven amb subvencions per finançar-se, però que, per alguna raó o altra, no s’havien executat. És el cas de la reparació del clavegueram de la Rasa dels Molins, però també del paquet d’actuacions al polígon de la Valldan, el pati de l’Escola Sant Joan o la Torre de la Petita.

El regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, ha explicat a l’Aquí Berguedà que el concurs per adjudicar les obres a la Rasa dels Molins s’ha endarrerit més que la resta perquè “s’han hagut de fer uns acords amb alguns propietaris dels terrenys de la zona”. Serra ha exposat que “no s’han hagut de fer grans compres de terreny, però sí algun tràmit amb particulars que ha endarrerit una mica tot el procés”.

L’obra costarà 203.59,82 euros (IVA inclòs) i el termini estimat per executar-la serà d’entre 4 i 8 mesos des de l’inici de l’actuació. Els diners venen d’un ajut de la Diputació de Barcelona. Dilluns passat, 11 de maig, es va publicar l’anunci de licitació al perfil del contractant de l’Ajuntament de Berga i es va obrir el període per a què les persones naturals i jurídiques interessades puguin presentar les seves ofertes en relació al projecte esmentat.

Les ofertes es podran presentar fins a les 23:59h del diumenge, 31 de maig de 2020, a través de l’ús del Sobre Digital. El Sobre Digital és un sistema de licitació electrònica ensobrada que permet la presentació i l’obertura d’ofertes de manera electrònica garantint la confidencialitat del seu contingut fins al moment de l’obertura. Les empreses licitadores hauran d’acreditar la seva solvència econòmica, tècnica i professional per optar a la contractació d’aquestes obres. Més informació, AQUÍ.

IMG-20200518-WA0024

Zona on es farà l’actuació. ALEIX SERRA / AJ. BERGA

Divisió del projecte en tres fases d’execució simultània

Tal i com preveu el projecte, l’execució de les obres està dividida en tres fases que poden executar-se simultàniament. La divisió per lots és preferible en contractació perquè pot donar peu a que cada part la faci una empresa diferent.

La primera fase (Lot 1) pretén solucionar el darrer tram de la galeria d’endegament i els treballs tindran una durada d’execució de dos mesos.

La segona fase (Lot 2) se centrarà en el primer tram del torrent a cel obert que es troba immediatament després de la sortida de la galeria d’endegament, just per sota dels carrers Pere III i Falcilles. Per a aquesta fase es preveu una durada d’execució de quatre mesos.

En la tercera fase (Lot 3), els treballs es realitzaran al tram del torrent a cel obert situat a uns 115 metres aigües avall de la sortida de la galeria d’endegament, a partir de la plaça Europa. Per a aquesta fase també es preveu una durada d’execució de les obres de quatre mesos.

El regidor Serra ha recalcat que “en el fons el que estem fent és posar en ordre el que, al llarg dels últims anys, ha patit desperfectes o no s’ajusta a la normativa vigent”. Segons el regidor, hi ha dos tipus d’intervencions en els tres lots que es liciten: “la reparació de coses que es milloren o que han patit un deteriorament amb el temps; i la reparació de coses que en el seu moment es van fer d’una manera però que a dia d’avui s’han d’adaptar”. En aquest últim aspecte, Aleix Serra ha constatat que “a dia d’avui els cursos d’aigua estan molt millor que fa 20, 30 o 40 anys”.

Ajuntament de Berga Aleix Serra clavegueram Rasa dels Molins Urbanisme

Estic amb tu

Comentaris